Ιωάννινα:Μαθήτρια έφτασε ..μέχρι το χειρουργείο ..λόγω bullying[έγγραφα]


Δυστυχώς δε λένε να εκλείψουν  τα φαινόμενα Bullying στα σχολεία..

Η καταγγελία όμως μητέρας στο epirus-tv-news ,συγκλονίζει καθώς η κόρη της αναγκάστηκε να βρεθεί στο χειρουργικό κρεββάτι μετά το Bullying που δεχόταν επί σχεδόν δύο χρόνια απο μαθητή μεγαλύτερης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούσε.
"Το κορίτσι χειρουργήθηκε στις 07/01/16 στην ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα  λόγω αφεστώτων ώτων .
Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε λόγω της  μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που δεχόταν το παιδί απο τους συμμαθητές της στο σχολείο λόγω δυσμορφίας των πτερυγίων της "αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιατρική γνωμάτευση ,που μαζί με την αλληλογραφία της μητέρας με τη Διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ,παραθέτει το epirus-tv-news.

Τι καταγγέλει η μητέρα
Η μητέρα καταγγέλει ότι η κόρη της ,μαθήτρια την περασμένη χρονιά της Δ΄ Δημοτικού υποχρεώθηκε φέτος να αλλάξει σχολείο εξαιτίας Bullying  που δεχόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση απο συμμαθητή της ,χωρίς ο Διευθυντής του σχολείου να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.
Οι γονείς προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρησιμοποιώντας όλα τα ανθρωπίνως δυνατά μέσα ,όμως η ανταπόκριση απο το σχολείο ήταν μικρή έως ανύπαρκτη .
Το κοριτσάκι επί μια σχολική χρονιά ζούσε έναν εφιάλτη χωρίς κανείς -εκτός απο την οικογένειά της -να μπορεί να την βοηθήσει.
Στα έγγραφα της αλληλογραφίας που δημοσιεύουμε φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα το τι αντιμετώπιζε καθημερινά το παιδί ,που είχε σαν αποτέλεσμα η οικογένεια να αναγκαστεί εν καιρώ κρίσης να προστρέξει σε πλαστικό χειρουργό ,για να διορθώσει τη δυσμορφία της στα αυτιά.
[φαντάζομαι πως δεν θα ήταν δύσκολο για τη διεύθυνση του σχολείου να δώσει άμεση λύση στο  Bullying,όμως αυτό δεν έγινε και η μικρή μαθήτρια αντιμετώπιζε καθημερινά τη χλεύη του συμμαθητή της]
[αναφορά της μητέρας κατά του διευθυντή του σχολείου]

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ,το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε δραστικά απο το σχολείο εξαιτίας  φερόμενων  φιλικών σχέσεων  με την οικογένεια του παιδιού που ασκούσε το Bullying.
[Η απάντηση της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης]

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επι μια σχολική χρονιά -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της οικογένειας -το κορίτσι δεχόταν ψυχολογική βία και αυτό δεν ένοιαξε κανέναν ,ώστε να παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα .
Η μαθήτρια μπορεί να ξαναβρήκε την ψυχική της γαλήνη, όμως προβληματίζει  η αδιαφορία απο το σχολικό της περιβάλλον για τα τραύματα που  άφησε  η όλη ιστορία σε μια αθώα παιδική ψυχή που δεν φοβήθηκε , παρά το νεαρό της ηλικίας της να μπει στο χειρουργείο..και όλα αυτά συνέβησαν σε μία πόλη που βαρύνεται απο το θέμα Bullying  με  την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει .
Αν αυτό δεν αποτελεί ντροπή για την τοπική μας κοινωνία ,τότε τί έννοια έχει ..η λέξη ΝΤΡΟΠΗ;
Υ.Γ :Αφού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έβλεπε να μην λαμβάνονται μέτρα απο τον Διεθυντή του Δημ.Σχολείου ,τί έκανε;

ρεπορτάζ Κωνσταντίνος Πάνος 


                         [Η αναφορά του πατέρα του κοριτσιού προς τον σχολικό σύμβουλο]

[Η απάντηση του σχολικού συμβούλου]
[H  αίτηση της οικογένειας της μαθήτριας για μετεγγραφή της εξαιτίας του bullying που δεχόταν στο παλιό της σχολείο]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]