Τελευταία μέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου

Είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις δόσεις που απαιτούνται για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3,3 εκατ φορολογούμενοι θα κληθούν σήμερα να πληρώσουν συνολικό λογαριασμό περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Η εκτίμηση του ΥΠΟΙΚ είναι ότι η εισπραξιμότητα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 75%, δηλαδή να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος τουλάχιστον 900 εκατομμύρια ευρώ.



Εκτός όμως από τον φόρο εισοδήματος, σήμερα λήγει και η προθεσμία για την απόδοση του ΦΠΑ από επιχειρήσεις και μικρομεσαίους. Στον ΦΠΑ που θα αποδώσουν περιλαμβάνονται και τα έσοδα από τον αυξημένο για ένα μήνα συντελεστή 24% (από 23%) που θεσπίστηκε την 1η Ιουνίου.

Βαρύς φορολογικά αναμένεται να είναι και ο Αύγουστος, καθώς αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η πέμπτη και τελευταία τον Ιανουάριο 2017. Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε περίπου 3,3 δισ. ευρώ από τα οποία θα πρέπει να εισπραχθεί έως τον Ιανουάριο το 80%, δηλαδή τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ.



Παύλος Τσακίρης
Πηγή : www.capital.gr//via:EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]