LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Nemo της Ελβετίας – Το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει στον διαγωνισμό της Eurovision

 


Μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision η Ελβετία με το Nemo  και το τραγούδι The code.


H Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι ZARI κατέλαβε την 11η θέση με 126 βαθμούς (14η στην ψηφοφορία των επιτροπών και 8η στο televoting  του κοινού )




Ποιος είναι ο Ελβετός καλλιτέχνης

Nemo. Ένας non-binary καλλιτέχνης, ο οποίος μέσα από το τραγούδι του «The Code», περιγράφει το ταξίδι του μέχρι να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι, παροτρύνοντας κι άλλους ανθρώπους να αναζητήσουν την ταυτότητά τους.



«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δε με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary», ανέφερε το Nemo σε συνέντευξή του.



Ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός

Γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1999 στο Biel/Bienne της Ελβετίας. Είναι ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός. Παίζει επίσης βιολί, πιάνο και ντραμς. Από το 2015 που το Nemo «εισέβαλε» στη δισκογραφία έχει κυκλοφορήσει πολλά Extended Plays (EP) και singles.


Το «Du» είναι το single, που του έχει χαρίσει εως τώρα την υψηλότερο θέση στα chart της χώρας του, με το κομμάτι να φτάνει στο Νο 4 και να γίνεται πλατινένιο.


Ο 24χρονος τραγουδιστής μέχρι στιγμής έχει κερδίσει πέντε βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και του καλύτερου πρωτοεμφανίζομενου καλλιτέχνη.Τον Νοέμβριο του 2023, ο Nemo ανακοίνωσε δημοσία πως αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικό άτομο και σε αυτό αναφέρεται και το τραγούδι του «The Code».

πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]