Συνάντηση της Νεολαίας ΑΝΕΛ με τον Υπουργό Εργασίας

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων πραγματοποίησε συνάντησημε τον Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύηςκ. Κατρούγκαλο, στον οποίο κατέθεσε τις προτάσεις της και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο.

Στη συνάντηση τέθηκε από τον Πρόεδρο της Νεολαίας και στελέχη της οργάνωσης το μείζον ζήτημα του Δημογραφικού προβλήματος και προτάσεις  αντιμετώπισής του μέσα και από τη Συνταγματική αναθεώρηση. Επίσης, προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων – και όχι μόνο – όπως επίσηςκαι του ρεύματος φυγής των Ελλήνων προς το εξωτερικό.

 Συγκεκριμένα, προτείναμε

 Τον επανακαθορισμό του πλαισίου ορισμού κάποιου ως εργαζομένου
 Την παροχή δυνατότητας εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ φοιτητών, οι οποίοι έχουν εργαστεί και διαθέτουν ένσημα
Την αναπροσαρμογή του καθεστώτος VOUCHERμε την καθιέρωση πάγιας μηνιαίας πληρωμής
Την αναγνώριση ως πλασματικών χρόνων εργασίας, όσα χρόνια κάποιος Έλληνας πολίτης βρίσκεται στο εξωτερικό, τα οποία θα μπορούν να είναι εξαγοράσιμα, ώστε να μετατραπούν σε συντάξιμα χρόνια.
 Η συζήτηση, που ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική, επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα και λύσεις, στις οποίες προχωρά το Υπουργείο και ζητήματα που επεξεργάζεται η Νεολαία.

Για τα ίδια ζητήματα συζητήσαμε και με τον αρμόδιο Βουλευτή καιΓραμματέα της Κ.Ο.των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. ΘανάσηΠαπαχριστόπουλο, ώστε και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνεχίζει να παλεύει για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της ανεργίας και της φυγής των νέων από την Πατρίδα μας, αποτέλεσμα των πολιτικών που έφεραν στη χώρα από το 2009 οι εκπρόσωποι των παλαιοκομματισμού και του σαθρού πολιτικού συστήματος το οποίο ανατρέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]