Η ΜΑΥΡΗ λίστα του Πάσχα! Ακρωτηριάστηκαν 35χρονος, 16χρονος και 14χρονος από κροτίδες

​Προβληματισμό προκαλούν τα αλλεπάλληλα θύματα από τα εκρηκτικά έθιμα του τόπου μας τις ημέρες του Πάσχα.

Βαρύ ήταν το τίμημα του αναστάσιμου εθίμου των βεγγαλικών για έναν 35χρονο στον πύργο Ηλείας. Ο άτυχος άνδρας άναψε το βράδυ της Ανάστασης μια κροτίδα. Την πέταξε στον περίβολο της εκκλησίας, εκείνη όμως δεν εξερράγη δίνοντας του την εντύπωση ότι έσβησε.

Την πήρε στα χέρια του και τότε η κροτίδα εξερράγη! Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του ακρωτηρίασαν ένα δάχτυλο.

Τα δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού έχασε και ένα 14χρονο παιδί από το Αγρίνιο. Το αυτοσχέδιο βεγγαλικό που κατασκεύαζε εξερράγη στα χέρια του.

Την ίδια στιγμή, το αριστερό του χέρι κινδύνευσε να χάσει και ένας 16χρονος έφηβος από τη Σύρο. Προσπάθησε να πυροδοτήσει μια κροτίδα. Το βαρελότο έσκασε στα χέρια του και ο τραυματισμός ήταν τόσο σοβαρός που οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τον αντίχειρα του παιδιού.

Φέτος το Πάσχα η αστυνομία πραγματοποίησε σχεδόν 30.000 ελέγχους σε όλη τη χώρα. Κατάσχεσε περισσότερες από 11.000 κροτίδες και 152.000 βεγγαλικά, ενώ 104 άτομα συνελήφθησαν για παράνομη πώληση και κατοχή κροτίδων.
 star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]