ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Α. Ξανθός: Δεν τεκμηριώνεται εικόνα υγειονομικής βόμβας

«Δεν τεκμηριώνεται η εικόνα μίας υγειονομικής βόμβας» από την παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και επεσήμανε ότι «το επιδημιολογικό προφίλ όσων βρίσκονται στην Ελλάδα είναι αυτό του υγιούς μετανάστη».
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου ο Α. Ξανθός έδωσε στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών:
-το 40% είναι παιδιά και το 22% γυναίκες.
-τα νοσήματα που εμφανίζουν είναι νοσήματα της κοινότητας (π.χ. λοιμώξεις αναπνευστικού).
-για τα μεταδοτικά νοσήματα υπάρχει το ΚΕΕΛΠΝΟ που τα παρακολουθεί.
-τα κρούσματα μεταδοτικών νοσημάτων είναι «σποραδικά».
-έγιναν έκτακτες προσλήψεις στις δημόσιες δομές υγείας στα νησιά πρώτης υποδοχής και «το ίδιο ετοιμάζουμε και για τις άλλες δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα».
-«το ΕΚΑΒ έχει 24ωρη παρουσία παντού, σε όλα τα κέντρα».
-«το μεγάλο πρόβλημα είναι οι κακές συνθήκες, διαβίωσης, στέγης, διατροφής και κυρίως υγιεινής» και ειδικά σε καταυλισμούς όπως της Ειδομένης, είπε ο Α. Ξανθός, συμπληρώνοντας πως «είναι κατά βάση υγιέστατοι άνθρωποι. Βεβαίως είναι ταλαιπωρημένοι από την πορεία που είχαν και τις συνθήκες διαβίωσης».
Ο Κ. Κατσαφάδος δραματοποίησε την κατάσταση ισχυριζόμενος ότι στο Σχιστό, όπου η δομή είναι ανοικτή, «υπάρχουν καταγγελίες ότι το 40% των Αφγανών έχει ψώρα». Για τον Πειραιά είπε ότι έως την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν συνολικά 20 τουαλέτες και προ εβδομάδος πήγαν άλλες 30 χημικές τουαλέτες. «Γίνεται μάχη ποιος θα μπει στις τουαλέτες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Α. Ξανθός του απάντησε ότι «με τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων, του ιατρικού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των πιστοποιημένων ΜΚΟ και των αλληλέγγυων πολιτών, των ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων και όλης της κοινωνίας, θεωρώ ότι το πρόβλημα της υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων είναι διαχειρίσιμο. Θέλουμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν μείζονες κίνδυνοι για την δημόσια υγεία».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]