ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Με μεγάλη επισκεψιμότητα και με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας

Με μεγάλη επισκεψιμότητα και με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ.Μόραλης» (από 26 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου 2016) με θέμα την ιστορία του Καρναβαλιού των Γυναικών  (ξεκίνησε το 1982) αλλά και του εορτασμού των Απόκρεων στην Άρτα

Στόχος της έκθεσης «H Άρτα της Αποκριάς…τότε και τώρα» ήταν να φωτίσει στιγμές του Καρναβαλιού των Γυναικών που επί 35 χρόνια αιχμαλώτισαν τα κλικ της φωτογραφικής μηχανής, αλλά και να κεντρίσει μνήμες και συναισθήματα μιας άλλης εποχής, της Άρτας του χθες, της καλής παρέας, των αυτοσχέδιων μασκαρεμάτων και των αξέχαστων αποκριάτικων γλεντιών. 


Παράλληλα με την έκθεση έγινε προβολή βίντεο, από το αρχείο του Art TV, των καρναβαλικών παρελάσεων από το 1992 και μετά.  
Την έκθεση επισκέφθηκαν πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και κυρίως μαθητές σχολείων όπου απόλαυσαν το φωτογραφικό υλικό  και βέβαια αναγνώρισαν είτε τον εαυτό τους είτε φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα.


Η Έκθεση ήταν το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συλλογικής  προσπάθειας, όπου πολλά χέρια συνεργάστηκαν,  πολλά ταλέντα εκφράστηκαν και περίσσεψε το μεράκι και η φαντασία. 
Γι’ αυτό επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν:
Τους φωτογράφους που μας εμπιστεύτηκαν το πολύτιμο αρχείο τους: Γιάννη Σίμο, Δημήτρη Παπαρούνη, Aντώνη Σερεσιώτη, τις Φωτογραφικές ομάδες  της Άρτας  «ΦωτΟΑρτ» και «ΦΟΑ», αλλά και τον εραστή της φωτογραφίας  Κώστα Μπανιά που εμπλούτισε το αρχείο μας.

Το  μουσικό σύνολο «KrotalArta», την ομάδα χορού του συλλόγου «Αrmonia»  και τη χορωδία του 3oυ Λυκείου Άρτας που πλαισίωσαν τη μέρα των εγκαινίων της έκθεσης.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  της Άρτας αλλά και όλης της Ηπείρου για την επικοινωνιακή υποστήριξη και ιδιαίτερα τον Αrt  TV ο οποίος μας  διέθεσε απλόχερα το αρχειακό του υλικό και μας στήριξε ως χορηγός επικοινωνίας. 
Την τηλεοπτική εκπομπή «on ερτ» της ΕΡΤ 1 για τη φιλοξενία και την προβολή των καρναβαλικών μας εκδηλώσεων καθώς και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μπλε σαν Πορτοκάλι» του Πρώτου Προγράμματος.  
Το Kατάστημα Νυφικών Queen Wedding Salon για τις κούκλες που μας διέθεσε και έτσι οι  αποκριάτικες στολές πήραν σάρκα και οστά.
Τους Συλλόγους που μας έδωσαν το φωτογραφικό αρχείο τους με τα αποκριάτικα δρώμενα:

Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο  «Σκουφάς», Πολιτιστικό Σύλλογο « Ο Μακρυγιάννης»,Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας «Το Γαϊτανάκι», Πολιτιστικό Σύλλογο Κομποτίου, Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτα, Πολιτιστικό Σύλλογο Ρόκκα «Άγιος Νικόλαος», Σύλλογο Γυναικών Φιλοθέης «Εσπερίδες»  και Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Φιλοθέης.
Την Επιτροπή και το προσωπικό  της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας  «Γιάννης Μόραλης»  οι οποίοι ήταν άριστοι οικοδεσπότες και ιδιαίτερα τους: Άννα – Μαρία Κουτρούμπα, Mιχάλη Μπαλατσό και τη φοιτήτρια του ΤΕΙ Ηπείρου Στέλλα  Mάκκα.
Το  Δήμο Αρταίων  και το Προσωπικό των Υπηρεσιών του για την αμέριστη υποστήριξη.


Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν το φωτογραφικό αρχείο των προσωπικών και οικογενειακών τους στιγμών και κυρίως των νεανικών τους χρόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]