ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Στη Μυρσίνη Ηλείας και στα Ιωάννινα πρόσφυγες απο τον Πειραιά .

Στην Μυρσίνη  Ηλείας και στα Ιωάννινα(καταυλισμός Κατσικά) μεταφέρονται  420 περίπου πρόσφυγες σύμφωνα με το ΑΠΕ , με λεωφορεία που ξεκίνησαν απο τον Πειραιά ,ενώ τα στοιχεία του Λιμενικού κάνουν λόγο για 532 πρόσφυγες ,οι 214 απο αυτούς με προορισμό το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά.

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά, είναι το θέμα της Υγιεινής.
Οπως υπογράμμισε πριν απο λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ,κ Θωμάς Μπέγκας ,στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας του καταυλισμού στον Κατσικά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα βήματα και κατάλληλες εγκαταστάσεις  κάνοντας γνωστό επίσης  πως απέστειλε προ ημερών επιστολή στον Αν. Υπουργό Άμυνας, Δημήτριο Βίτσα, όπου θέτει το θέμα της διαχείρισης και απαγωγής των βοθρολυμάτων από τον καταυλισμό και την επιτακτική ανάγκη να  κατασκευαστεί άμεσα δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων 1.500 μέτρων, για τη μεταφορά των λυμάτων στο δίκτυο του οικισμού, που έχει τελικό αποδέκτη το εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού.
Η ΔΕΥΑΙ έχει συντάξει τεχνική μελέτη όπου προκύπτει ότι το συνολικό κόστος εφαρμογής για την αποχέτευση λυμάτων στον καταυλισμό είναι 120.000 ευρώ. Αν παραμείνει το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά θα πρέπει το κράτος να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αγωγού. 
Ο κ.Τσουμάνης μιλώντας  στα τοπικά ΜΜΕ υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν στο χώρο  που φιλοξενούνται ήδη   περισσότεροι απο 1000 πρόσφυγες  ,διάφορες παρεμβάσεις που αφορούν ύδρευση, ντουζιέρες, αποχέτευση, καθαριότητα.  
Στον κέντρο φιλοξενίας προσφύγων -μεταναστών στον Κατσικά  ,σύμφωνα με τον πρόεδρο του  ΟΚΠΑΠΑ Κ.Φίλιππο Τσουμάνη,συνάμα χρειάζονται πόροι και προσωπικό  ενώ  είναι αναγκαία η χρηματοδότηση του Δήμου για το προσφυγικό.
[upd 21.07]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]