«Σφραγίζουν» τα σύνορα με την Ελλάδα τα Σκόπια έως το τέλος του χρόνου
Συνεχίζουν να προβαίνουν σε πράξεις κατά της Ελλάδας οι Σκοπιανοί. Οι τελευταίοι όχι μόνο έχουν κλείσει μονομερώς τα σύνορα με την Ελλάδα αγνοώντας τόσο την ΕΕ όσο και διεθνείς συνθήκες, αλλά επιπλέον εναέρια μέσα του στρατού τους έχουν παρατηρηθεί να παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο κατ’ επανάληψη.Σ’αυτό το πλαίσιο σήμερα, η Βουλή των Σκοπίων αποφάσισε την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Κοντολογίς αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σύνορα με την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου!
Ο υπουργός ‘Αμυνας των Σκοπίων Ζόραν Γιόλεφσκι, αιτιολογώντας την πρόταση για την παράταση του μέτρου, σημείωσε ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο λόγω των αυξημένων προσπαθειών από μετανάστες να εισέλθουν και να διασχίσουν το έδαφος της χώρας.
Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο είχε αποφασίσει την κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης θεωρήθηκε από τις αρχές της απαραίτητη για την αποτελεσματική συμμετοχή του στρατού και της αστυνομίας στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα με την Ελλάδα και την Σερβία είχε παραταθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου και τώρα, με τη νέα απόφαση της Βουλής, επεκτείνεται μέχρι τα τέλη του έτους.
Κατά της παράτασης του μέτρου κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της με την Ελλάδα και τη Σερβία μέχρι τα τέλη του έτους τάχθηκε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το επιχείρημα ότι ο νόμος για τη διαχείριση κρίσεων δεν προβλέπει αυτή τη δυνατότητα και ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να φανεί πως θα λειτουργήσει στην πράξη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.