ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Καταδικάζουμε επίσης την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Καλούμε τους συνταξιούχους του Νομού μας στην Περιφερειακή συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Άρτα την Τετάρτη 2 Μάρτη 11.00.


Νέο κύκλο αγροτοδικείων και διώξεων ανοίγουν η κυβέρνηση και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ενάντια στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών να αποκρούσουν την πολιτική ξεκληρίσματός τους, που επιχειρούν κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο. Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και απολαμβάνουν δεκάδες προνόμια και φοροαπαλλαγές,  οι αγρότες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες. Είναι υποκριτική η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει αποστάσεις από την εισαγγελική εντολή, όταν δεν καταργεί το νομικό πλαίσιο αυτών των διώξεων, όταν δεν ακυρώνει όσες εκκρεμούν σε βάρος αγροτών. Οι αγώνες των αγροτών δεν είναι παράνομοι. 
Καταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους αγρότες μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού, όπως έδειξαν τα μαζικά συλλαλητήρια συμπαράστασης.
Καταδικάζουμε επίσης την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή το Προσφυγικό και τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, να μας πείσουν ότι η ΕΕ ήταν τάχα «θεματοφύλακας των ανθρώπινων δικαιωμάτων»  και τώρα «αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων». Σκοπός της ΕΕ ήταν και είναι η προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου και η αύξηση των κερδών του με το τσάκισμα των λαών.
Καλούμε τους συνταξιούχους του Νομού μας στην Περιφερειακή συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Άρτα την Τετάρτη 2 Μάρτη 11.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]