ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Φωτίστε Ένα Ολόκληρο Δωμάτιο Χρησιμοποιώντας Μόνο Ένα Κερί

Πώς θα σας φαινόταν να είχατε τη ζεστασιά ενός κεριού και τη φωτεινότητα μιας λάμπας LED; Η Lumir C είναι μια λάμπα που συνδυάζει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά καθώς λειτουργεί μέσα από τη ζέστη που βγάζει ένα απλό κερί.

Πρόκειται για έναν οικολογικό τρόπο φωτισμού ενώ το αποτέλεσμα είναι και αρκετά όμορφο αισθητικά.
Ο δημιουργός της λάμπας, Jehwan Park, εμπνεύστηκε τη δημιουργία της σε ένα ταξίδι που έκανε το 2014 στην Ινδία. Όσο ήταν εκεί βίωσε αρκετά black outs και έμαθε πως πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν επαρκή ηλεκτρισμό. Πολλά νοικοκυριά ακόμα και στις αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν κεριά κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά το φως τους δεν είναι τόσο έντονο ώστε να βλέπουν καθαρά μέσα στο σκοτάδι. Έτσι, ο Park και η ομάδα του βρήκαν έναν τρόπο να δώσουν φως σε ένα ολόκληρο δωμάτιο χρησιμοποιώντας απλά ένα κερί.

Το πρώτο προϊόν που λάνσαρε ο Park είναι η Lumir C, μια λάμπα που παράγει ηλεκτρικό φως από τη ζέστη ενός κεριού. Καθώς τοποθετείτε τη λάμπα πάνω από το κερί δημιουργείται διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στον ζεστό και τον κρύο αέρα. Ο αέρας μετατρέπεται σε θερμοηλεκτρική ενέργεια που ανάβει την λάμπα LED. Η λάμπα αυτή είναι 15-60 φορές πιο φωτεινή από ένα κερί.
Έξτρα tip Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι κερί θέλετε, ακόμα και αρωματικό, έτσι ώστε να μυρίζει όμορφα ο χώρος σας.
Η λάμπα κοστίζει 53 ευρώ και μπορείτε να την αγοράσετε εδώ.
πηγη spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]