Αλβανικό Υπ Εξ: Δεν αναγνωρίζεται κανένας Έλληνας στρατιώτης από το Έπος 1940 αν δεν υπάρχει μεταλλική ταυτότητα. -

Απέναντι στην επιμονή της Ελληνικής Πλευράς για να ξεκινήσουν άμεσα η έρευνες για τους ήρωες, Έλληνες στρατιώτες, η Αλβανική πλευρά έχει θέσει κάποιους όρους για αυτές. Έτσι ο εκπρόσωπος του Υπ Εξ Αλβανία Γλεβίν Ντερβίση, απάντησε στο έντονο ενδιαφέρων του Top Channel σχετικά με τους όρους.

Πρώτον, η έρευνες στο περιβάλλον θα γίνουν μόνο αφού οι επιτροπές και των δύο πλευρών θα συμφωνήσουν, για τον τρόπο που θα γίνει πράξη η εφαρμογή του συμφώνου. Στους όρους της αλβανικής πλευράς, αναφέρει το ΥΠ Εξ, είναι η υποχρεωτική χρήση του χάρτη έρευνας μέσω των ξεκάθαρων συντεταγμένων. Στις απαιτήσεις της Αλβανικής πλευράς υπάρχει επίσης και η εξακρίβωση των ενδείξεων ταυτοποίησης των οστών: αυτή η ένδειξη θα είναι η μεταλλική ταυτότητα, τελειώνει η διευκρίνιση του Υπ Έξ.

Εάν τα οστά θα είναι χωρίς μεταλλική ταυτότητα, ανεξάρτητα από του ισχυρισμούς της ελληνικής πλευράς, κανένας τάφος δεν θα θεωρείται πως ανήκει στους έλληνες πεσόντες.
Σύμφωνα με το Top Channel η Ελληνική πλευρά δεν επιμένει πια στον αριθμό  10 χιλιάδες ενώ υποστηρίζει πια τον αριθμό των 7 χιλιάδων, ενώ στα αλβανικά αρχεία, σύμφωνα με το ίδιο ανθελληνικό κανάλι,   αναφέρουν πως ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από αυτό.
Στην συμφωνία που έχει υπογραφεί εδώ και 7 χρόνια, έχει συμφωνηθεί  η δημιουργία δύο νεκροταφείων. Το ένα κοντά στην Κλεισούρα με εμβαδό 10.000 τετραγωνικά μέτρα και ένα στους Βουλιαράτες  Αργυροκάστρου με εμβαδό 1610 τετραγωνικά μέτρα. Η έλλειψη κριτηρίων για την έρευνα και εκσκαφή και ο τρόπος ταυτοποίηση των ελλήνων στρατιωτών σ’ αυτή την συμφωνία,  έχει καθυστερήσει την διαδικασία δημιουργώντας έτσι και καθυστερήσεις στις βασικές υποθέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά για τα οποία η αλβανική πλευρά πιστεύει πως η κατάργηση της «εμπόλεμης κατάστασης»  μεταξύ των δύο χωρών θα έλυνε όλα τα άλλα κολλήματα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις.
πηγη Top Channel

Μετάφραση / ο Πελασγός Κορυτσάς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]