Όλ. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αναστείλει καμία κινητοποίηση



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμία κινητοποίηση στέλνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega "MEGA Σαββατοκύριακο" και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Δημήτρη Τάκη. 
«Θα κλείσει η εθνική οδός, άμα κλείσει η εθνική οδός. Εκτιμώ ότι και οι ίδιοι οι αγρότες, αυτοί που κινητοποιούνται, κάνουν συμβολικό κλείσιμο κάποιες ώρες. Αν κλείσουν οριστικά θα ξανασυζητήσουμε μαζί τους. Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτήν τη στιγμή κάτι άλλο, διότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμία κινητοποίηση».
«Εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ» και να υπάρξει μείωση συντάξεων, τόνισε επίσης στο MEGA η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Προσέθεσε ακόμη, σε ένα δεύτερο μήνυμα προς τους αντιδρώντες, ότι χωρίς μεταρρύθμιση υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει δυνατότητα καταβολής συντάξεων μέσα στα επόμενα χρόνια. 
Αναφερόμενη στις ενστάσεις των εταίρων απέναντι στις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει διάσταση απόψεων για το ύψος των ποσοστών αναπλήρωσης. Όπως εξήγησε, οι συζητήσεις γίνονται ακόμα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, τα οποία δεν έχουν αρμοδιότητα να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις.
Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως αντιλαμβάνεται το λόγο που βρίσκονται στις εθνικές οδούς, λέγοντας ότι υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων που «έπληξαν τον αγροτικό κόσμο». Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση καλείται να εξοικονομήσει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ασφαλιστικό μέσα στο 2016, τη στιγμή που παρέλαβε «ρημαγμένα» ασφαλιστικά Ταμεία με «μηδέν στο ταμείο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]