Πνευμ.Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών:Η Μεσόγειος εμπνέει μεγάλους συνθέτες



Ένα αφιέρωμα σε έργα σπουδαίων κλασικών συνθετών εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο παρουσιάζει το Πνευματικό Κεντρο Δήμου Ιωαννιτών, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». 

Η «Mare nostrum», όπως την έλεγαν οι Ρωμαίοι της αυτοκρατορικής περιόδου, καθώς, τότε, η Μεσόγειος περικλειόταν από εδάφη της αυτοκρατορίας τους είναι μια κλειστή μεγάλη θάλασσα, κοιτίδα πανάρχαιων και μεγάλων πολιτισμών, μια θάλασσα πέρασμα από την Ανατολή στη Δύση και από το Βορρά στο Νότο, που βρέχει τρεις ηπείρους και αποτέλεσε το χώρο για τις μεγαλύτερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Ήταν τόπος έμπνευσης για ποιητές, πεζογράφους, ζωγράφους αλλά και συνθέτες.

Ο Λιστ, ο Γκλουκ, ο Ντεμπυσύ, ο Σαιν Σανς, ο Μπορν, ο Ραβέλ και ο Σατί έχουν γράψει έργα για την Μεσόγειο και αυτά θα ερμηνευτούν  από την σοπράνο Ειρήνη Δόβα, την Μαρία Μεσσάρη και την  Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη, στο φλάουτο, τον Άγγελο Αντώνογλου, στο κλαρινέτο, την Χρυσούλα Μαρούλη, την Αναστασία Σταύρου και τον Κωνσταντίνο Τσιρούκη, στο πιάνο. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]