Αντιπροσωπεία της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφτηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, κ. Παναγιώτη Κορκολή.

Η αντιπροσωπία, αποτελούμενη από τα μέλη του Συντονιστικού Γραφείου Καράμπελα Κωνσταντίνο και Παντελίδη Μανώλη και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Γεωργίου Αλέξανδρο και Νικολόπουλο Ελπιδοφόρο, ενημερώθηκε από τον κ. Γραμματέα για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, εκφράζοντας παράλληλα τις απόψεις της Νεολαίας και καταθέτοντας τις προτάσεις της.

 Ο κ. Γραμματέας μας ενημέρωσε κατ’ αρχάς για την κατάσταση που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια και την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σημειώνοντας το γεγονός πως έχουν κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 1 δις €  μόνο τα πρόστιμα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της κακοδιαχείρισης. Ενημερωθήκαμε, επίσης, για τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερδέσμευση πόρων των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς αντίκρισμα, καθώς και  για άλλα προβλήματα απορρόφησης  και κακής κατανομής. Αναφέρθηκαν, ακόμη, οι πρωτοβουλίες που παίρνει, πλέον,  το υπουργείο , για να λυθούν όσο ταχύτερα γίνεται τα προβλήματα που υπάρχουν και να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα προγράμματα, ώστε  τα χρήματα από αυτά να συμβάλουν στην πραγματική οικονομία και στις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ενημερωθήκαμε για την απορρόφηση προγραμμάτων για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, αλλά και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, με ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και με ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων , ανέργων και ελεύθερων επαγγελματιών

 Από την πλευρά μας, τονίσαμε στο Γενικό Γραμματέα την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα εν λόγω προγράμματα κυρίως για τους νέους. Μας απάντησαν ότι πρόκειται να δημιουργηθούν εξειδικευμένα κέντρα σε όλη την επικράτεια, που θα εξυπηρετούν και θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά. Προτείναμε τη στενή συνεργασία των αρμοδίων με τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας και με την τοπική αυτοδιοίκηση Ακόμα, προτείναμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό, οι οποίοι θα μπορούσαν, με τις γνώσεις τους και με την εμπειρία που απέκτησαν, να συμμετέχουν, με τη βοήθεια των προγραμμάτων, και να δραστηριοποιηθούν και αυτοί στην Ελλάδα συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της χώρας. 

 Ως Νεολαία ΑΝΕΛ συμβάλλουμε στις προσπάθειες του υπουργείου,  ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης δεσμευτήκαμε εκατέρωθεν να διατηρήσουμε διαύλους επικοινωνίας και να συνεργαστούμε αξιοποιώντας προτάσεις και δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]