«PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND LECCE» Διαδικτυακή Πύλη, “http://pilgrimroutes.eu”

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή των Δήμων Μετσόβου και Πωγωνίου από Ελληνικής πλευράς και των Δήμων Calimera, Carpignano Salentino και Zollino από Ιταλικής πλευράς, συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος στην υλοποίηση του Έργου «PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND LECCE». Οι περιοχές στις οποίες υλοποιείται το Έργο παρουσιάζουν μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά σε θρησκευτικά μνημεία, όπως βυζαντινές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. 
Ο θρησκευτικός πλούτος των περιοχών παρά την αδιαμφισβήτητα πολιτιστική και λατρευτική αξία του, δεν χαίρει της απαραίτητης προβολής, ενώ, αν και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό πόλο, παρόλα αυτά δέχεται περιστασιακά, περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. 
Μέσω των δράσεων του έργου, επιδιώκεται ευρεία και συστηματική προβολή ώστε να αναδειχθεί η αξία των μνημείων και να αποτελέσουν πόλο έλξης για την περιοχή. 
Μεταξύ των δράσεων προβολής ξεχωρίζει η δημιουργία της διαδικτυακής πύλης του έργου www.pilgrimroutes.eu
Ο διαδικτυακός τόπος πέρα από πληροφορίες σχετικές με το Έργο και το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης,  προβάλλει με σύγχρονο και επικοινωνιακά ελκυστικό τρόπο τόσο τις Περιοχές Παρέμβασης, όσο και τα θρησκευτικά μνημεία τα οποία βρίσκονται σε αυτές. 
Κατά την προβολή του εκάστοτε μνημείου, παρέχεται πληροφόρηση σχετικά με τη χωροθέτηση, την αρχιτεκτονική, καθώς και τη θρησκευτική και ιστορική του αξία. 
Επιπλέον παρέχει κατατοπιστικές πληροφορίες για σημεία τουριστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής καθώς και σημεία στα οποία λαμβάνουν χώρα εναλλακτικές δραστηριότητες. 
Η Διαδικτυακή Πύλη  λειτουργεί επίσης  ως ψηφιακό μουσείο της θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των Περιοχών Παρέμβασης με έμφαση στις εκκλησίες, τις μονές και τα μοναστήρια. Για κάθε θρησκευτικό μνημείο στο ψηφιακό μουσείο παρουσιάζεται η γεωχωροχρονική πληροφορία που θα περιλαμβάνει πρόσφατες φωτογραφίες και πολυμεσικό υλικό.
Τέλος, η Διαδικτυακή Πύλη ενσωματώνει ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στην καταχωρήθηκαν τίτλοι βιβλίων, άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τα θρησκευτικά μνημεία.  

Έκδοση  Έντυπου Ενημερωτικού Υλικού
Καθοριστικά θα συμβάλλει στην διάδοση του Έργου αλλά και στην ενημέρωση σχετικά με τις υλοποιούμενες δράσεις, η παραγωγή και διανομή ενός έντυπου οδηγού παρουσίασης του  Έργου.Ο οδηγός θα παρουσιάζει με συνοπτικό και περιεκτικό τρόπο το έργο «PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND
                          LECCE».Η θεματολογία του Εντύπου θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
Παρουσίαση των Περιοχών Παρέμβασης του Έργου (γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία, θρησκευτική παράδοση και αρχιτεκτονική)
Παρουσίαση Θρησκευτικών Μνημείων στις Περιοχές Παρέμβασης
Τουριστικές πληροφορίες (αξιοθέατα, εκδηλώσεις, διαδρομές, καταλύματα μέσα μετακινήσεων, χρήσιμα τηλέφωνα, κλπ.)
Φωτογραφικό πανόραμα των Περιοχών Παρέμβασης του Έργου
Αναφορά στο έργο, τους φορείς υλοποίησης και το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται το Έργο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]