Επικοινωνία Τσίπρα - Νταβούτογλου για την τραγωδία στην Τουρκία

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου, προκειμένου να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο δεκάδων πολιτών στην τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Αυγής ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας, τις δύσκολες αυτές ώρες.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην υποστήριξη της Ελλάδας στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή.
Συνομιλία Πρ. Παυλόπουλου - Τ. Ερντογάν

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε το βράδυ του Σαββάτου τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. O Πρ. Παυλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα εναντίον αθώων θυμάτων και παρεκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να διαβιβάσει την βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων.
Τόνισε δε ότι, παρά την όποια διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, ουδέν τις χωρίζει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, απ΄ όπου και αν αυτή εκπορεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]