Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ για τις εσωκομματικές εκλογές!Μαινόμενος ο Μεϊμαράκης διέκοψε τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ!

Κατέρρευσε πλήρως η εικόνα ενότητας και η… ησυχία που υπήρχε στην προεκλογική μάχη στη ΝΔ για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του κόμματος, καθώς και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος διεκόπη χωρίς να υπάρξει συμφωνία και, το κυριότερο, εν μέσω πολύ μεγάλης έντασης!
Πρωταγωνιστής, μάλιστα, στην ένταση ήταν ο ίδιος ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος μπήκε μαινόμενος στη συνεδρίαση προκαλώντας τη διακοπή της λίγο πριν από τις 15.30, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων είχαν φτάσει σε συμφωνία για τις διαδικασίες διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών!
Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων και τα μέλη της ΚΕΦΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 12.00, κατόρθωσαν να έρθουν σε μια συμφωνία και μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να βγάλουν ομόφωνη απόφαση για τις διαδικασίες. Μάλιστα, ακόμη και ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, φέρεται ότι είχε συμφωνήσει στα εξής:
• Οι εκλογές θα γίνουν με τους καταλόγους των εκλογών του 2009 για τον πρόεδρο της ΝΔ και στη βάση των καταλόγων του υπουργείου Εσωτερικών.
• Οι κάλπες θα είναι μειωμένες σε ποσοστό 15% σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2009.
• Το αντίτιμο για όλους, μέλη και μη μέλη, θα είναι στα 3 ευρώ.
Ωστόσο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτή τινάχθηκε στον αέρα, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να εισέβαλλε στην αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση και, σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες, επιτέθηκε φραστικά με αγοραίες εκφράσεις εναντίον του γενικού διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα, πήρε τον κ. Αμπατζόγλου και έφυγαν! Μάλιστα, ο κ. Μεϊομαράκης φέρεται να είπε μεταξύ άλλων: «Δε θα μου διαλύσετε το κόμμα»!
Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να κατηγόρησε τα μέλη της ΚΕΦΕ για γελοιοποίηση της διαδικασίας και έθεσε ως προτεραιότητα την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία και δευτερευόντως το αντίτιμο για τη συμμετοχή όσων θέλουν να ψηφίσουν. Ο πρόεδρος της ΝΔ καταφέρθηκε κατά κύριο λόγο κατά του γενικού διευθυντή της ΝΔ, Κώστα Τσιμάρα και του προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου. Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε και ότι δεν έχει πρόθεση να συμμετάσχει σε debate, κάτι το οποίο το πρωί της Τρίτης φαινόταν πως επρόκειτο θα γίνει.  
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο debate συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».

«Πρωτοφανή επίθεση» καταγγέλλει ο γενικός διευθυντής της ΝΔ!
Για «αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση», την οποία δέχθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάνει λόγο ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Τζιμάρας, μετά την ένταση που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ, και αναφέρει ότι επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου» αναφέρει ο κ. Τζιμάρας.
«Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό» συνεχίζει ο κ. Τζιμάρας και καταλήγει: «Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Τι αποφασίστηκε τελικά στη συνεδρίαση
Τελικά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και η απόφαση είναι όλα τα μέλη με καταλόγους από το υπουργείο Εσωτερικών να δώσουν 3 ευρώ πριν τη ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε 900 εκλογικά κέντρα με 1.300 κάλπες.

Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα-Γεωργιάδη
Νωρίτερα, ο Απ. Τζιτζικώστας με δήλωσή του είχε ζητήσει «να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά», να οριστεί στα 2 ευρώ το αντίτιμο για τη συμμετοχή στις εκλογές αλλά και να στηθούν παντού εκλογικά κέντρα.
Αντίστοιχη ήταν και η δήλωση που έκανε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζητούσε να μην υπάρξει καμία αύξηση του αντιτίμου για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου. Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος σημείωνε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης ζητά να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009. «Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.
Σε άλλη δήλωση που έκανε μετά το πέρας της ΚΕΦΕ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα έβαλα ως απόλυτη προτεραιότητα μου την ενότητα του κόμματος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής κράτησα ενσυνείδητα χαμηλούς τόνους γιατί την ΝΔ την αγαπάμε και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια.
» Δυστυχώς, οι συνεχόμενες παλινωδίες στην διαδικασία και η αμφισβήτηση του καταστατικού που ρητώς προβλέπει τι πρέπει να γίνει παρουσιάζει στα μάτια των πολιτών την ΝΔ με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που της αξίζει.
» Σήμερα στην ΚΕΦΕ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων και για το αντίτιμο και για την διαδικασία. Την τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν σε διαδικασία ανακοίνωσης της εν λόγω συμφωνίας ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει από αυτήν.
» Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα γιατί όπως προ είπα την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπηρετούμε με την συμπεριφορά μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Η ΚΕΦΕ οφείλει να καταλήξει σε απόφαση σήμερα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή.
» Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει και την ΝΔ και τη διαδικασία, εκτός, και αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μην γίνουν καθόλου αυτές οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς.
» Δεν φοβόμαστε την δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει και να κυβερνήσει. Την κοινωνία την θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας».
  eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]