«Κέντρο Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης και παροχής Συμβουλευτικής για μητέρες μετανάστριες» στα Ιωάννινα



Με στόχο την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των μεταναστριών στους κόλπους της κοινωνίας των Ιωαννίνων, το  ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων άνοιξε και λειτουργεί από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, Κέντρο Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης και παροχής Συμβουλευτικής για μητέρες μετανάστριες. Το Κέντρο εδρεύει στο ισόγειο κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη 60 στην πόλη των Ιωαννίνων και το ωράριο λειτουργίας του είναι από τις 15.00μμ – 21.00μμ.
Η λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης και Συμβουλευτικής εντάσσεται στη Δράση 1.1./13 «Πληροφόρηση- Εξυπηρέτηση Πολιτών Τρίτων Χωρών Νομίμως Διαμενόντων στη χώρα», Έργο 1.1.στ/13 «Πρόγραμμα Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης και Παροχής Συμβουλευτικής σε Μητέρες Μετανάστριες». Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών  Αναζητήσεων Νέων σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Eurotraining και την ΜΚΟ Civis Plus και προβλέπει τη λειτουργία συνολικά οκτώ (8) Κέντρων  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο, Μεσσήνη, Ιωάννινα και Σέρρες.
Στο Κέντρο μπορούν να απευθύνονται μητέρες μετανάστριες, οι οποίες θέλουν να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό καθεστώς στη χώρα (πχ. έκδοση αδειών διαμονής), τη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας, τη διευκόλυνσή τους σε υπηρεσίες υγείας, ασφάλισης, φορείς εκπαίδευσης, καθώς και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. 
Ωφελούμενοι του έργου είναι και τα παιδιά των μεταναστριών, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα για το διάστημα που οι μητέρες τους παρακολουθούν τις ενημερωτικές συνεδρίες, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, όπως μουσική, χορός, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, διαπολιτισμικό παιχνίδι κ.α.   



Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε κέντρο θα διεξαχθούν τέσσερις (4) ενημερωτικοί εβδομαδιαίοι «κύκλοι»  των τριάντα (30) ωρών.Σε κάθε εβδομαδιαίο κύκλο θα συμμετέχουν 20 μητέρες μετανάστριες με τα ανήλικα τέκνα τους. Στο κάθε «Κέντρο» θα απασχοληθεί 6μελής επιστημονική ομάδα που αποτελείται από Κοινωνικό Λειτουργό, Σύμβουλο Εργασίας, Νομικό Σύμβουλο, Εμψυχωτή, Υπεύθυνο λειτουργίας και τον Συντονιστή του Κέντρου.  
Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών εβδομαδιαίων «κύκλων»   θα παρέχεται στους  συμμετέχοντες γεύμα βασισμένο στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.
Απώτερος στόχος του έργου είναι η κινητοποίηση των μητέρων μεταναστριών ώστε μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε συλλογικές μορφές οργάνωσης, όπως είναι οι σύλλογοι μεταναστών, πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι, κ.α. να ανοίξουν δίαυλους επικοινωνίας με την κοινωνία των Ιωαννίνων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]