ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ


Διεθνές Φόρουμ διοργανώνει η Αριστερά του Λουγκάνσκ στις  8 Μαΐου, μια μέρα πριν από τον εορτασμό των 70 χρόνων της αντιφασιστικής νίκης απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση    σε κομμουνιστικές, σοσιαλιστικές, εργατικές, οικολογικές και αντιφασιστικές  δυνάμεις να στηρίξουν  τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση του Λουγκάνσκ στη βάση σοσιαλιστικών αρχών στον οικονομική, κοινωνική και πολιτική σφαίρα, «…απέναντι στις προσπάθειες των καπιταλιστών να ανακτήσουν την πολιτική και οικονομική τους εξουσία στην περιοχή, να επιβάλουν στο Ντονμπάς την προηγούμενη αστικοδημοκρατική τάξη …»



 Η απόφαση για τη διοργάνωση του Φόρουμ πάρθηκε στις  9 Απρίλη, όταν εκπρόσωποι από διάφορες αριστερές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα και κατέληξαν στην απόφαση να συγκροτήσουν Μέτωπο το οποίο θα παλέψει για την αντιφασιστική νίκη και τη  σοσιαλιστική προοπτική του Ντονμπάς.
Στη συγκρότηση του Μετώπου συμφώνησαν ο παρακάτω οργανώσεις :

Κομμουνιστικό Κόμμα

Ένωση Αριστερών Δυνάμεων

Κομμουνιστές του Λούγκανσκ

Ντον

Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση

Διανοούμενοι για το Σοσιαλισμό

Αντιφασιστική Επιτροπή του Λούγκανσκ

Κομμουνιστική Ένωσης Νεολαίας Λένιν (Κομσομόλ)

Ένωση Εργαζομένων Γυναικών «Για το μέλλον των παιδιών»

Ένωση Σοβιετικών Αξιωματικών

Σοσιαλδημοκρατική Πρωτοβουλία

Πράσινη Οικολογική Ένωση
ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Τη  στιγμή που το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου απαγορεύει την κομμουνιστική ιδεολογία στην επικράτειά του, διοργανώνεται το 2ο Αντιφασιστικό Καραβάνι, που θα επισκεφτεί το Ντονμπάς για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και αλληλεγγύη ενώ θα συμμετάσχει και στους εορτασμούς για την 70η Επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, με τη συμμετοχή εθελοντών από την Ελλάδα, την Ισπανία, το Περού, τη Χώρα των Βάσκων, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία.

Τόσο η συγκρότηση του Μετώπου όσο και η διοργάνωση του  Φόρουμ είναι απόδειξη της πολιτικής ωρίμανσης της αριστεράς στο Ντονμπάς, μια ωρίμανση που σχετίζεται τόσο με τις πλούσιες ιστορικές παραδόσεις όσο  και με την πιεστική αντικειμενική πραγματικότητα.

Η εν εξελίξει ανάπτυξη στρατευμάτων, η αύξηση στην ροή όπλων, συμβούλων και έμμισθων μισθοφόρων στο Κίεβο, αποτελεί ένδειξη ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να συμμετάσχει ευθέως στην συντριβή της λαϊκής αντίστασης στον επόμενο γύρο. Για το ΝΑΤΟ και το Κίεβο είναι απλά θέμα χρόνου να εφεύρουν κάποιο πρόσχημα ώστε να τερματίσουν την εκεχειρία.

Στο Ντονμπάς δε διακυβεύεται μόνο το σήμερα και το αύριο μιας περιοχής. Είναι η «Ισπανία του ΄36» του 21ου αιώνα. Η Διεθνής Αλληλεγγύη, η Μετωπική λογική και η υψηλή ιεράρχηση της Αντιφασιστικής πάλης θα πρέπει να επανέλθουν δυναμικά στην ατζέντα τα αριστεράς. Άμεσα.

Γιατί ιστορικά συμπεράσματα δυστυχώς βγάζουν και οι αντίπαλοι.
 iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]