ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Ελπίδα για την όραση

Διεξήχθη με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το 8ο Ιπποκράτειο Συνέδριο για τον αμφιβληστροειδή, υαλοειδές και ωχρά κηλίδα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Οφθαλμιάτρων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.  Σύμφωνα με το iatronea.gr,κατά το διήμερο πρόγραμμά του παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του οφθαλμού, στην καλή λειτουργία του οποίου επαφίεται η λειτουργία της όρασης. Συζητήθηκαν τα δυσκολότερα χειρουργικά προβλήματα των οφθαλμιάτρων στην αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών, με τους Έλληνες χειρουργούς οφθαλμιάτρους που συμμετείχαν, να διαλέγονται με τους ξένους συναδέλφους τους σε υψηλότατο επίπεδο. Διαπιστώθηκε ότι η χειρουργική του υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς στην Ελλάδα είναι διεθνούς επιπέδου και η επάρκεια των χειρουργών που ειδικεύονται σε αυτήν, μεγάλη.

Νέες ελπιδοφόρες θεραπείες για τις παθήσεις της ωχράς κηλίδας με αντιαγγειογενετικούς παράγοντες ανακοινώθηκαν και έρχονται σύντομα να συμπληρώσουν το ήδη εκτεταμένο οπλοστάσιο των Ελλήνων οφθαλμιάτρων για την αντιμετώπιση των παθήσεων της ωχράς κηλίδας, όπως η ηλικιακή εκφύλιση και το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας και οι φλεβικές θρομβώσεις του αμφιβληστροειδούς.

Οι παραπάνω παθήσεις στερούν την όραση σε χιλιάδες Έλληνες ασθενείς, κυρίως της τρίτης ηλικίας, με τρόπο αμετάκλητο, τη στιγμή που οι απόμαχοι αυτοί της ζωής περιμένουν να ζήσουν ευτυχισμένοι την δύση της ζωής τους. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, πολλοί ασθενείς αποκαρδιώνονται από το κόστος και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη θεραπεία τους και την εγκαταλείπουν, με τεράστιο κοινωνικό κόστος για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Εμπρός σε αυτό το πρόβλημα, η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου δέχεται μετά τηλεφωνικό ραντεβού στο 14741 τους ασθενείς με Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, διαβητικό οίδημα της ωχράς και φλεβικές θρομβώσεις του αμφιβληστροειδούς στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία για προκαταρκτικό έλεγχο και οι πάσχοντες από τις παραπάνω, διαγνωσμένες από οφθαλμίατρο, παθήσεις παραπέμπονται για περαιτέρω διάγνωση και θεραπεία, εφ’ όσον αυτή κριθεί ενδεδειγμένη, σύντομα, εντελώς δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία. Στο ειδικό αυτό ιατρείο, δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς με άλλα οφθαλμολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]