ZDF: Οκτώ στους 10 Γερμανούς λένε "όχι" στις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Κατά της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα τάσσεται το 78% των Γερμανών, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο που παρουσίασε χθες το βράδυ το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ZDF. Μόνο το 15% τάσσεται υπέρ και το υπόλοιπο 7% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η "γεωγραφία" των ψηφοφόρων των κομμάτων που λένε "όχι" στην καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων: τo 86% των χριστιανοδημοκρατών, το 74% των σοσιαλδημοκρατών, το 64% των αριστερών, το 50% των πρασίνων και το 78% των ψηφοφόρων του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία".
Την ίδια ώρα, το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί κακές τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και μόνο το 1/3 καλές.
Ακόμη και μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο, μόλις το 20% αναμένει βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (58%) πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα και το 17% πιστεύει ότι οι σχέσεις θα χειροτερέψουν.
Αλλαγή, πάντως, καταγράφεται ως προς την υποστήριξη ή μη της παραμονής της Ελλάδος στο ευρώ. Πριν από δύο εβδομάδες υπέρ του Grexit τασσόταν το 52% των ερωτηθέντων, ενώ τώρα το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 45%. Το 49% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]