ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Νέος ιός "χτυπάει" τα routers μέσω του Google Analytics

Διπλά προσεκτικοί πρέπει να είμαστε για τα αρχεία που έρχονται στον υπολογιστή μας, μέσω της Google Analytics και όχι μόνο. Και αυτό γιατί ένας νέος ιός (malware) "επιτίθεται" στο ίντερνετ μέσω των routers μας!

Το malware παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις των DNS τους, ανακατευθύνοντας την κίνηση στο Internet, με αποτέλεσμα να προβάλλονται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης διαφημίσεις αλλά ακόμα και πορνογραφικό περιεχόμενο.

Ο τρόπος επίθεσης του malware, γίνεται μέσω του κώδικα του Google Analytics που υπάρχει στα περισσότερα sites και ανακατευθύνει την κίνηση στον server του επιτιθέμενου, ο οποίος στέλνει τις παράνομες διαφημίσεις και το πορνό.

Όπως αναφέρει το gr.pcmag.com,προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα μοντέλα των routers που κινδυνεύουν, αλλά οι επιθέσεις γίνονται στα μηχανήματα στα οποία οι χρήστες δεν έχουν αλλάξει τα προεπιλεγμένα στοιχεία πρόσβασης στις ρυθμίσεις του router, όπως username και password. Για το λόγο αυτό σκόπιμο είναι οι χρήστες να αλλάξουν τα προεπιλεγμένα στοιχεία σύνδεσης του router τους.

Το malware ανακάλυψε η εταιρεία λύσεων ασφαλείας Ara Labs και το βασικό που πρέπει να κάνουμε για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότατα να προσβληθούμε από τον ιό, είναι να αλλάξουμε τους κωδικούς των routers που πήραμε από τις εταιρίες-παρόχους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]