Οι καταναλωτές φέρνουν το online στα φυσικά καταστήματα

Οι online καταναλωτές είναι διάσημοι για την άμεση πρόσβαση σε συγκρίσεις τιμών, την ίδια στιγμή που κάνπυν μια αγορά - αλλά τώρα και οι καταναλωτές που επιλέγουν τα φυσικά καταστήματα αρχίζουν να εφαρμόζουν αυτή τη συμπεριφορά.

Η GfK ζήτησε να μάθει από τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας σε 23 χώρες, ποιες δραστηριότητες κάνουν τακτικά με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα. Οι κορυφαίες συμπεριφορές αφορούν στη σύγκριση των τιμών και στην επαφή με ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας για την παροχή συμβουλών (40% έκαστο), ακολουθούμενη από τη λήψη φωτογραφιών των προϊόντων που θα μπορούσαν να αγοράσουν (36%).

Οι μισοί παγκόσμιοι καταναλωτές, ηλικίας 20-29 ετών, συγκρίνουν τις τιμές online, ενώ βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνδρες υπερτερούν των γυναικών σχετικά με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου μέσα σε ένα κατάστημα (42% έναντι 37%), Οι πιο ενεργοί καταναλωτές είναι αυτοί μεταξύ 20-29 ετών, με τους μισούς, σχεδόν (49%), να δηλώνουν ότι το πράττουν σε τακτική βάση, ακολουθούμενοι από τα άτομα ηλικίας 15-19 και 30-39 (αμφότερα από 45%).  

Όσον αφορά τις επιμέρους χώρες, οι καταναλωτές στη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Τουρκία είναι το πιο πιθανό να συγκρίνουν μέσα στο κατάστημα τις τιμές από τα κινητά τους τηλέφωνα, με 59%, 54% και 53% αντίστοιχα. Οι καταναλωτές στην Ουκρανία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία είναι λιγότερο πιθανό να συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα, με ποσοστά 11%, 15% και 17% αντίστοιχα.



Η επικοινωνία με τον φίλο ή την οικογένεια για συμβουλές είναι εξίσου σημαντική για άνδρες και γυναίκες

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνά τους μέσα σε ένα κατάστημα για να επικοινωνήσουν με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας ώστε να λάβουν συμβουλές (40% για τις γυναίκες και το 39% για τους άνδρες). Οι νεαροί ενήλικες ηλικίας 20-29 διατηρούν προβάδισμα για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα με 48%, ενώ οι έφηβοι ηλικίας 15-19 ακολουθούν με 47%.

Όσον αφορά τις επιμέρους χώρες, οι καταναλωτές στο Μεξικό, την Πολωνία και την Τουρκία είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με έναν φίλο ή την οικογένεια για συμβουλές, ενώ βρίσκονται σε ένα κατάστημα, με 55%, 53% και 52% αντίστοιχα. Από την άλλη, οι καταναλωτές στην Ιαπωνία, την Ινδονησία και τη Γερμανία είναι το λιγότερο πιθανό να το πράξουν, με μόλις 16%, 21% και 24% ταντίστοιχα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες λαμβάνουν εξίσου φωτογραφίες των προϊόντων για να αποφασίσουν αργότερα για την αγορά

Η λήψη φωτογραφιών των πραγματικών προϊόντων που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι καταναλωτές, είναι η τρίτη πιο δημοφιλής δραστηριότητα στη χρήση των κινητών, κατά τη διάρκεια παρουσίας τους μέσα σε ένα κατάστημα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνδρες και οι γυναίκες προχωρούν εξίσου σε αυτή τη δραστηριότητα, με πάνω από το ένα τρίτο (36%) να λαμβάνει φωτογραφίες, ενώ ψωνίζει. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι έφηβοι (15-19 ετών) και οι νεαροί ενήλικες (ηλικίας 20-29 ετών) είναι μπροστά από τον μέσο όρο στη λήψη φωτογραφιών μέσα σε ένα κατάστημα (44% και 43%, αντίστοιχα), ενώ οι αγοραστές 30-39 ετών ακολουθούν με 39%.

Όσον αφορά τις επιμέρους χώρες, οι αγοραστές στο Μεξικό (49%), η Κίνα (49%) και την Τουρκία (47%) είναι το πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ βρίσκονται σε ένα κατάστημα - αυτή τη φορά για να τραβήξουν φωτογραφίες των προϊόντων που θα μπορούσαν να αγοράσουν.

Από την άλλη, η δραστηριότητα αυτή είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο σε αγορές όπως η Ινδία (12%), την Ουκρανία (13%) και η Ινδονησία (16%) - αλλά αυτή η τάση θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, καθώς αυξάνεται η διείσδυση των smartphones σε αυτές τις αγορές.
 businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]