(ΕΛΛΑΔΑ)Πάτρα:Μεγάλη επιχείρηση για την καρδιά του μικρού Αλέξανδρου -Σήμερα το πρωί στον Άραξο οι Ιταλοί γιατροί με το Πρωθυπουργικο αεροσκάφος

Μία κινητοποίηση μεγάλη και σημαντική που σκοπό έχει να σώσει τον 4χρονο Αλέξανδρο από την Πρέβεζα, ο οποίος πάσχει από διαττατική μυοκαρδιοπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Σήμερα και συγκεκριμένα γύρω στις 10.30 το πρωί ομάδα συνολικά 4 ιταλών γιατρών, ανάμεσα στους οποίους ο προϊστάμενος της καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Πάδοβα προσγειώνονται με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από την Ιταλία, στο αεροδρόμιο του Αράξου. Από εκεί με το αυτοκίνητο του Διοικητή του ΠΓΝΠ Χαράλαμπου Μπονάνου θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο, στο Ρίο, όπου θα τοποθετήσουν στον Αλέξανδρο εξωτερική καρδιά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μετά την επέμβαση, στη διάρκεια της ημέρας το παιδί με ειδική κινητή μονάδα - ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μαζί με τους Ιταλούς γιατρούς αλλά και τον Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη θα μεταφερθούν στ αεροδρόμιο του Αράξου και  εκεί η κινητή μονάδα θα επιβιβαστεί σε c-130 προκειμένου να φτάσει στην Βεβετία. Από εκεί και πέρα θα συνεχίζει οδικώς μέχρι την Πάδοβα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής του ΠΝΓΠ Χαράλαμπος Μπονάνος όπως ενημερώθηκε πρώτη φορά γίνεται πανελλαδικά τέτοιου τύπου αεροδιακομιδή. "Είμαστε όλοι συντονισμένοι και πραγματικά γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να πάνε όλα καλά για τον μικρό Αλέξανδρο" αναφέρει  ο Διοικητής.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του παιδιού ζει ώρες αγωνίας, αλλά και νιώθει ευγνωμισύνη για το ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό τη διοίκηση του ΠΓΝΠ και τους υπόλοιπους φορεί που έχουν κινητοποιηθεί και συντονιστεί ώστε να μεταφερθεί το παιδί τους ασφαλώς στην Πάδοβα, προκειμένου να βρει μόσχευμα και να υποβληθεί στην ανάλογη επέμβαση. Ο πατέρας του παιδιού είπε ότι ήταν τελικά τυχεροί που το παιδί νοσηλεύτηκε στο Ρίο.
πηγη thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]