(ΚΟΣΜΟΣ)Οι ήχοι στο πιλοτήριο ίσως φωτίσουν την αεροπορική τραγωδία

Ναυτεμπορική:Το μαύρο κουτί που βρέθηκε την Τρίτη στον τόπο της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings είναι αυτό στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο (CVR), όμως έχει υποστεί ζημιές.
Το εύρημα μέσω του οποίου μπορεί να χυθεί φως στα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος έχει μεταφερθεί στο Παρίσι, στο Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων  (BEA). 
O Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι παρά τις ζημιές, το μαύρο κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντληθούν πληροφορίες.
Η εξέταση του CVR θα επιτρέψει στους ερευνητές να ακούσουν τις συνομιλίες ανάμεσα στους πιλότους, αλλά επίσης όλους τους ήχους και τις ανακοινώσεις που ακούσθηκαν στο πιλοτήριο και τους συναγερμούς που μπορεί ενδεχομένως να ήχησαν.
Μια λεπτομερέστερη ακουστική ανάλυση μπορεί επίσης να επιτρέψει να γίνει γνωστή για παράδειγμα η κατάσταση λειτουργίας των κινητήρων.
Όμως μόνον η εξέταση και των δύο μαύρων κουτιών θα επιτρέψει στους ερευνητές να κατανοήσουν με βεβαιότητα τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας. Διότι το δεύτερο μαύρο κουτί, το FDR (flight data recorder, καταγραφέας δεδομένων πτήσης), καταγράφει δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο όλες τις παραμέτρους σε 25 ώρες πτήσης (ταχύτητα, ύψος, πορεία...).
Υπεύθυνοι του BEA πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).
«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα»
Ο Καζνέβ δήλωσε ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα για να δοθεί εξήγηση για τη συντριβή, όμως πρόσθεσε ότι μια τρμοκρατική επίθεση δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο.
Ο υπουργός εξήγησε πως «τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σε μια επιφάνεια 15 στρεμμάτων, που είναι ασφαλώς μια σημαντική έκταση επειδή η πρόσκρουση ήταν ισχυρή, αλλά αυτό δείχνει πως το αεροπλάνο φαίνεται ότι δεν εξερράγη» και γι' αυτό το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης «δεν είναι το σενάριο που προκρίνουμε».
Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της συντριβής
Οι έρευνες για το Airbus A320 της Germanwings ξαναξεκινούν σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις.
Δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας πρόκειται να μεταβούν σε αυτή την πολύ δύσβατη περιοχή της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa.
Η πτήση, με 144 επιβάτες -οι περισσότεροι Ισπανοί και Γερμανοί- και εξαμελές πλήρωμα, εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ. 
Εικόνες φρίκης, στον τόπο της τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι
Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης.
Χθες, αφού έκαναν πτήση πάνω από τον τόπο της συντριβής, πέντε υπουργοί της γαλλικής, της γερμανικής και της ισπανικής κυβέρνησης μίλησαν για δραματικές εικόνες. Είναι εικόνες φρίκης, είναι μια τρομερή τραγωδία, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Στάινμαγιερ.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, δέκα ιατροδικαστές και τρεις ανθρωπολόγοι θα μεταβούν σήμερα στον τόπο της τραγωδίας για την ταυτοποίηση των θυμάτων με τη βοήθεια δειγμάτων DNA.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μεταβούν στον τόπο της καταστροφής στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).
Οι εθνικότητες των θυμάτων 
Η Germanwings ανακοίνωσε πως 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 έφηβοι που επέστρεφαν από σχολική ανταλλαγή με ισπανούς μαθητές.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει 45 επιβάτες με ισπανικά επώνυμα, των οποίων μένει πάντως να πιστοποιηθεί η εθνικότητα.
Το Σίδνεϊ ανακοίνωσε επισήμως το θάνατο δύο Αυστραλών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο δύο Κολομβιανών και ο βέλγος ΥΠΕΞ για το θάνατο τουλάχιστον ενός Βέλγου πολίτη, θυμάτων της τραγωδίας. Ένας Δανός και δύο Αργεντινοί επέβαιναν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Κοπεγχάγη και το Μπουένος Άιρες, ενώ το Μεξικό έκανε λόγο για ενδεχόμενη παρουσία σ' αυτό τριών Μεξικανών.
Το βράδυ το Λονδίνο έκανε γνωστό πως στο αεροπλάνο επέβαιναν ενδεχομένως και Βρετανοί.
Το Τόκιο ανακοίνωσε πως τα ονόματα δύο Ιαπώνων που διέμεναν στο Ντίσελντορφ περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβατών του Airbus A320.
Δύο τραγουδιστές της Όπερας του Ντίσελντορφ, ο βαρύτονος μπάσος Όλεγκ Μπρίγιακ, 54 ετών, και η κοντράλτο Μαρίνα Ράντνερ, 33 ετών, βρίσκονταν επίσης στο αεροσκάφος έπειτα από εμφάνισή τους στη Βαρκελώνη. Η Ράντνερ συνοδευόταν από το σύζυγό της και το μωρό της.
Η ταχεία απώλεια ύψους του αεροπλάνου παραμένει προς το παρόν ανεξήγητη, δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Ρομπέν στο BFMTV. «Δεν υπήρξε καμιά επαφή ασυρμάτου από τη στιγμή που το αεροπλάνο έχασε ύψος και πριν συντριβεί στον ορεινό όγκο», πρόσθεσε. Όπως είπε, οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μέσω ασυρμάτου και δεν έλαβαν καμιά απάντηση.
«Στο στάδιο αυτό θεωρούμε πως πρόκειται για ένα δυστύχημα και οτιδήποτε άλλο αποτελεί εικασία», είχε δηλώσει προηγουμένως η Χάικε Μπίρλενμπαχ, αντιπρόεδρος της Lufthansa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]