Τσίπρας: Βρήκαμε «ανοικτά ώτα» στις προτάσεις μας - Πρόσκληση από Πούτιν

«Ανοικτά ώτα» έχει βρει η ελληνική πλευρά στις προτάσεις της, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μετά από τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, επανέλαβε το αίτημα να δοθεί ο «απαραίτητος χρόνος και η ανάσα» για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, κάλεσε τη Γαλλία να αναλάβει «ξανά» το ρόλο του πρωταγωνιστή για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη.
Στη δήλωσή του μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αναζήτηση των αρχών του Διαφωτισμού στη σύγχρονη Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ουσιαστικά κάλεσε τη Γαλλία να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή για να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία για ενίσχυση της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής.
Παράλληλα, επανέλαβε τη διαβεβαίωσή του πως υπάρχει συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο από την πλευρά της Ελλάδας. «Δεν είμαστε απειλή για την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι ευκαιρία που πρέπει όλοι στην Ευρώπη να αξιοποιήσουν».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει «να σεβαστούμε τους κανόνες της συγκατοίκησης αλλά και την ισοτιμία των κρατών μελών διότι δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για το κοινό μέλλον».
«Στις επαφές μου με ηγέτες κρατών και αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών καταθέσαμε ρεαλιστική πρόταση που μπορεί αν οδηγήσει σε συμφωνία η οποία θα δώσει απαραίτητο χρόνο και ανάσα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «από μόνοι μας πρέπει να προχωρήσουμε τις αλλαγές για να κάνουμε αξιόπιστο το κράτος και να επαναφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή και να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος». Ανέφερε, δε, ότι θα εργαστούμε για να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες πληγές της κρίσης.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, υπογράμμισε ότι «καταθέσαμε προτάσεις και για χρέος που πρέπει να γίνει βιώσιμο. Να φύγουμε από την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση». Τέλος, εκτίμησε ότι «έχουμε βρει ανοιχτά ώτα στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου ξεπερνώντας την κρίση στην Ελλάδα να δώσουμε την ώθηση για να ξεπεράσει και η Ευρώπη την κρίση».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού, «που σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή», αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Ολάντ, είμαστε όλοι υπεύθυνοι για ένα κοινό νόμισμα, άρα πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλους ώστε το νόμισμα να είναι εγγυητής της σταθερότητας.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει διάλογος με την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, μέσω του Πρωθυπουργού της κάθε φορά επισημαίνει ότι είναι δεσμευμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική, επισημαίνει την πρόθεσή της να μείνει στην ευρωζώνη, γιατί εκεί ανήκει. «Συνεπώς ο διάλογος πρέπει να υπάρξει, σαφώς πρέπει να ενισχυθεί, ο στόχος είναι να φτάσουμε σε κοινή συμφωνία» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]