ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα έως και την ερχόμενη Πέμπτη

Από πολύωρη ταλαιπωρία αναμένεται να συνοδευτεί η επιστροφή των εκδρομέων των εορτών, καθώς, παρά τη μικρή βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός, ο έντονος παγετός, τα χιόνια που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν και θα συνεχίσουν να δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις στα εθνικά οδικά δίκτυα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα και αύριο η κακοκαιρία υποχωρεί, αλλά από Δευτέρα έρχεται νέο κύμα ψύχους.

Στην Αττική αλυσίδες χρειάζονταν τα οχήματα που κινούνταν στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θήβας, από το 30ό χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα και από το 4ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας, και στο επαρχιακό δίκτυο Μάνδρας - Ειδυλλίας που περιλαμβάνει την Ψάθα, το Πόρτο Γερμενό, την Οινόη, τα Βίλια και το Αλεποχώρι.

Διακοπή κυκλοφορίας

Από την Τετάρτη, εξάλλου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, στο ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414, έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στη λεωφόρο Φυλής, στο ύψος της Μονής Κλειστών, στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση ως 7 μποφόρ. Την Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά και στη Μακεδονία και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Η αρχή της νέας εβδομάδας θα συνοδευτεί από έντονα φαινόμενα και πτώση του υδραργύρου. Την Τρίτη, ανήμερα τα Φώτα, οι λευκές νιφάδες του χιονιού θα επιστρέψουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ ο παγετός θα είναι ισχυρός, κατά τόπους, στα κεντρικά και τα βόρεια. Το άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό θα διατηρηθεί και την Τετάρτη. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από Πέμπτη η κακοκαιρία θα υποχωρήσει.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]