ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Το Κάστρο και το Ρολόι υπο το φως του Luminous Ioannina Light Festival

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη του Luminous Ioannina Light Festival στις 29 Δεκεμβρίουκαι  οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο Κάστρο και στο Ρολόι !Στο Κάστρο συγκεκριμένα ,συνολικά 66 κόκκινες και μπλε λάμπες φθορισμού θα τοποθετηθούν σε τμήμα του τείχους δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο οπτικό παιχνίδι που θα αναδείξει την ιστορική και πολιτιστική του αξία.

Η προβολή video mapping στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μεταμορφώσει την πρόσοψη του κτηρίου για τρεις ημέρες, προσφέροντας ένα πολύχρωμο θέαμα στην καρδιά της πόλης.


Το Ρολόι των Ιωαννίνων που ανεγέρθη το 1905 αποτελεί ένα ορόσημο στην καρδία της πόλης. Το ιδιαίτερο αυτό μνημείο είναι ένα κράμα 3 αρχιτεκτονικών ρυθμών νεοκλασικού, ανατολίτικου και μεσογειακού, ο συνδυασμός των οποίων θα αναδειχθεί στο νυχτερινό αστικό τοπίο μέσω της χρήσης φωτός . 
Πρόθεση της φωτιστικής εφαρμογής είναι να αναδειχτούν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, προσδίδοντας παράλληλα έναν φεστιβαλικό και εορταστικό τόνο χάριν των ημερών. Οι έντονες αντιθέσεις φωτός-σκιάς, θερμού-ψυχρού και οι ήπιες εναλλαγές χρωμάτων θα προσπαθήσουν να προσδώσουν το κατάλληλο βάθος και υφή σε αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της πόλης. 
O Ιωάννης Γκέκας είναι σχεδιαστής φωτισμού, μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές αρχιτεκτονικού φωτισμού στο φημισμένο Bartlett School of Architecture/UCL του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]