(ΕΛΛΑΔΑ)Κηδεύεται σήμερα ο απολυμένος σχολ. φύλακας που έβαλε τέρμα στη ζωή του, οργή στην Τ.Α.

Κηδεύεται στις 11 το πρωί στην Πάτρα ο απολυμένος σχολικός φύλακας, που έβαλε τέρμα στη ζωή του την Παρασκευή. Η αυτοκτονία του 62χρονου, που σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε χωρίς ρεύμα με την κατάκοιτη μητέρα του, έχει προκαλέσει οργή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Λεωφορεία από την Αθήνα για την Πάτρα έχει δρομολογήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ το παρών στην κηδεία θα δώσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
"Δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα" σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Κ. Πελετίδης και η δημοτική αρχή της Πάτρας, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων. "Θεωρούμε ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του. Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση" τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση
"Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών" υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
"Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων" τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]