Σήμερα η νέα εγκύκλιος για τις 100 δόσεις

Σήμερα θα δημοσιοποιηθεί η εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση σε έως και 100 δόσεις. Η επικεφαλής της ΓΓΔΕ είχε χθες πολύωρη συνεργασία με υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την αποκρυστάλλωση της εγκυκλίου, θέλοντας να διασφαλίσει ότι θα αποφευχθούν λάθη και παρερμηνείες και ότι θα δρομολογηθεί άμεσα και με τον ευχερέστερο τρόπο για τους οφειλέτες η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.Κατά πληροφορίες η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών στην εφορία θα ανοίξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να ενημερωθεί με τις τελευταίες αλλαγές και να τεσταριστεί. 
Μάλιστα, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναμένεται σήμερα να έχει επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία που τρέχει παράλληλα με τις τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9 δεν θα επηρεάσει τεχνικά την εφαρμογή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η εφαρμογή των 100 δόσεων έχει φτιαχτεί με έναν πολύ λειτουργικό και ευέλικτο τρόπο, ώστε ο οφειλέτης να μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο ποια ρύθμιση τον εξυπηρετεί, τι ποσό δόσης του αντιστοιχεί -ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέξει-, αλλά και ποιο είναι ανά περίπτωση το όφελος από τη διαγραφή προσαυξήσεων.

Στην ρύθμιση των 100 δόσεων εκτιμάται ότι μπορούν να υπαχθούν 4.000.000 φορολογούμενοι με οφειλές που συνολικά φθάνουν στα 14 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: in.gr
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]