Ερμιόνη Πρίγκου: Η υπέρτατη ΗΡΩΙΔΑ που δεν σταματά ποτέ να φροντίζει τους Έλληνες!

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  είχε η ηρωίδα της Βορείου Ηπείρου η «κυρά της Χειμάρρας» Ερμιόνη Πρίγκου που κατοικούσε (και συνεχίζει να κατοικεί) στη Β. Ήπειρο στην πρώτη γραμμή του Ελληνο-ιταλικού μετώπου , βοηθώντας τραυματίες, στηρίζοντας τους μαχητές μας και τέλος ενταφιάζοντας στην αυλή του σπιτιού της 6 στρατιώτες Ελληνόπουλα που άφησαν την τελευταία τους πνοή πολεμώντας τις δυνάμεις του Άξονα.

«Τους φροντίζουμε 74 ολόκληρα χρόνια σαν δικά μας παιδιά με όσα το ανθρώπινο, θρησκευτικό και πατριωτικό καθήκον υπαγορεύει- τόνισε μέσα σε λυγμούς συγκίνησης στο Hellasforce η κυρία Ερμιόνη Πρίγκου η «γιαγιά της Βορείου Ηπείρου» που παραμένει εκεί στην ερημιά της περιοχής –η μοναδική κάτοικος- προσέχοντας τα μνήματα κι έχοντας δώσει ονομασίες σε μονοπάτια, διάσελα και δρομάκια του χωριού της τα ονόματα των Ελλήνων στρατιωτών που έζησαν κοντά στην οικογένειά της στην πρώτη γραμμή του Μετώπου . «Ραφτόπουλος, Καψής, Ανδρίτσος κ.α . Τα θυμάμαι όλα τα ονόματα . Ζήσαμε μαζί τους και μετά χάθηκαν στη μάχη. Στην αυλή έχω θάψει 6 Ελληνόπουλα τα τρία σκοτώθηκαν στην πρώτη γραμμή από όπλο, τα άλλα τρία από το πυροβολικό. Περνώ απ το μονοπάτι «Ραφτόπουλου», καθαρίζω το διάσελο «Καψής», τριγυρίζω στο ύψωμα «Ανδρίτσος», έδωσα στα μέρη τριγύρω τα ονόματα των ηρώων μας….».

Η «Γιαγιά της Χειμάρρας» μοναδική κάτοικος στην αγροικία της στην ερημιά της περιοχής , συναντάται τώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Τρίτη με τον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο όπου θα της επιδοθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση για όλα αυτά που έχει προσφέρει στη δόλια πατρίδα!!…

Καλά όλα αυτά, αλλά η πατρίδα άργησε 74 χρόνια !!…
πηγη hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]