Ετοιμάζεται η Vodafone για μάχη στη συνδρομητική τηλεόραση

Ορμητική επανέρχεται στην αγορά των τηλεπικοινωνιών η Vodafone. Η επιλογή της εξαγοράς της HOL, με τη διάθεση περίπου 72 εκατ. ευρώ για το 72% των μετοχών της, αποκαλύπτει τις διαθέσεις της πολυεθνικής για την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εξαγορά θεωρήθηκε «ψήφος εμπιστοσύνης» στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ενώ επιτρέπει στη Vodafone να μπει σταδιακά και στο πεδίο της τηλεόρασης μέσω της αντίστοιχης δραστηριότητας της HOL, με την υπηρεσία HOLTV.
Το ποσόν που διέθεσε η Vodafone αποκαλύπτει τη διάθεσή της να προχωρήσει στην αγορά δημιουργώντας μια νέα τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, που θα ανταγωνίζεται τον ΟΤΕ. Ήδη συνεργάζεται μετοχικά με τη WIND στην περίπτωση της Forthnet και εκτιμάται πως στόχος είναι η εξαγορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Προηγείται όμως η υπόθεση της Forthnet, για την οποία η WIND και η Vodafone έχουν καταθέσει από κοινού μη δεσμευτική προσφορά, απαντώντας στην κίνηση του ΟΤΕ. Ο υπό γερμανικό έλεγχο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός κατέθεσε πρώτος μη δεσμευτική πρόταση για τη Nova απευθυνόμενος στους μετόχους της Forthnet.
«Είναι προφανές ότι τυχόν εξαγορά της Nova από τον ΟΤΕ θα οδηγήσει την αγορά payTV σε μια μονοπωλιακή κατάσταση, με όλες τις αρνητικές προεκτάσεις που αυτό συνεπάγεται», δήλωσε την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γλαύκος Περσιάνης, στέλνοντας το μήνυμα πως η εταιρεία θα θέσει σε όλες τις αρμόδιες αρχές θέμα μονοπωλίου στη συνδρομητική τηλεόραση εάν ο ΟΤΕ εξαγοράσει τη Nova.
πηγη Tυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]