Μια γιορτή για τον αθλητισμό μια γιορτή για τα Γιάννενα ήταν το τριήμερο του Ιωάννινα Lake Run και steet relays.


Μια γιορτή για τον αθλητισμό μια γιορτή  για τα Γιάννενα ήταν το τριήμερο του Ιωάννινα Lake Run και steet relays. 
«Τρεις μέρες γιορτής, περάσαμε όλοι μας πολύ όμορφα», όπως είπε και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, που συμμετείχε στις σκυταλοδρομίες 4Χ2,5 χλμ με μια … δυνατή ομάδα. Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Παντελή Κολόκα (ο πρωταθλητισμός δεν ξεχνιέται), τον Αντιδήμαρχο Υποδομών, Γιάννη Λιόντο και την Αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, Ειρήνη Βαρτζιώτη (μετρούν και οι δύο πολλά χιλιόμετρα δρόμου στα πόδια τους).

Χιλιάδες αθλητές κι ακόμα περισσότεροι θεατές δημιούργησαν για ένα τριήμερο μια υπέροχη ατμόσφαιρα, με το Δήμαρχο να διαπιστώνει ότι ο στόχος να καταστούν τα Γιάννενα top προορισμός αθλητικού τουρισμού είναι εφικτός. Όπως υπογράμμισε «η  πόλη μας έχει τεράστιες δυνατότητες, το ξέρουμε όλοι, το πιστεύουμε όλοι, θα το πάμε μπροστά την επόμενη πενταετία και θα το πάμε με σχέδιο». 

Ο Παντελής Κολόκας υποστήριξε πως υπάρχουν περιοχές που στηρίζουν ολόκληρη την τοπική τους οικονομία σε τέτοια γεγονότα, για να σημειώσει πως «έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε την ενέργεια να το καταφέρουμε κι εμείς». Ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και δούλεψαν για τη διοργάνωση, λέγοντας ότι «αποδεικνύεται πως με τη συνέργεια μπορούμε  να πάμε την περιοχή μας πολλά βήματα μπροστά».

Ο Γιάννης Λιόντος διαπίστωσε πως μετά από 8 χρόνια ο γύρος της Λίμνης έγινε ένας δυνατός θεσμός και πως «η παρέα κάθε χρόνο μεγαλώνει, γινόμαστε όλο και περισσότεροι», προσθέτοντας πως «είναι ένα γεγονός που τιμά την πόλη μας».

Η Ειρήνη Βαρτζιώτη είπε πως «είμαστε ευτυχισμένοι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις στην περιοχή μας. Είναι μια γιορτή για τους εθελοντές, για όσους συμμετέχουν, για όσους παρακολουθούν, για όλους όσοι θέλουν να γιορτάσουν και να χαρούν αυτή την πόλη γιατί αυτό μας αξίζει».

Ιδιαίτερες συγκινήσεις πρόσφερε ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία & Φίλων "Περπατώ" που συμμετείχε στο Ιωάννινα Lake Run και τα steet relays με 4αθλητες του αθλητικού του Συλλόγου "Ηροδίκου" οι οποίοι αγωνίστηκαν με χειρήλατα.
Συγκεκριμένα ο Μ. Ραγκούσης πρόεδρος του "Ηροδίκου", ο Μ. Καλαράς Παραολυμπιονίκης και αθλητής χιονοδρομίας, Χ. Μπάμπαλης και Δ. Τσικουρέλης
Συνοδός της ομάδας ήταν ο Πέτρος Ευαγγελινός Διευθυντής του "Περπατώ". Η αποστολή φιλοξενήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών.

«Για μάθημα ζωής» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών. Ένα μάθημα «που δίνουν αυτά τα παιδιά και στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα προτρέποντας τους να μη μένουν κλεισμένοι στο σπίτι και να χαρούν τη ζωή», όπως είπε. Συμπλήρωσε δε πως «κι εμείς ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να δούμε κάποια πράγματα για την προσβασιμότητα».

Πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων είχε … αξιοσέβαστη παρουσία στο αθλητικό τριήμερο. Στη σκυταλοδρομία πήρε μέρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κυριαζής, ενώ στη διαδρομή των 30 χλμ του Γύρου της Λίμνης συμμετείχαν και πάλι ο Γιάννης Λιόντος και η Ειρήνη Βαρτζιώτη, όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Δοβανάς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης. Ο τελευταίος μάλιστα έδωσε κι έναν άλλο αγώνα με τα συνεργεία του Δήμου, ώστε να διατηρείται όλη η παραλίμνια έκταση καθαρή το τριήμερο, παρά τη μεγάλη παρουσία του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]