Τι περιλαμβάνει το πακέτο φοροελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

Κανονικά αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, στην ανακοίνωση σειράς φοροελαφρύνσεων από το βήμα της ΔΕΘ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει την πλήρη συμφωνία της τρόικας επ' αυτού. Ωστόσο, στο Μαξίμου θεωρούν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουν σε κινήσεις ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών, στο πλαίσιο προσπάθειας να αλλάξει το κλίμα που είναι αρνητικό για την κυβέρνηση, κάτι το οποίο καταγράφεται και από τις δημοσκοπήσεις.
Είναι σαφές πως το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί πως τα περιθώρια έχουν στενέψει ιδιαίτερα και επιχειρεί να βελτιώσει την εικόνα της ΝΔ και της κυβέρνησης στα μάτια των ψηφοφόρων, και όλα αυτά μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια, καθώς επίκειται η μεγάλη μάχη για την προεδρία της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει πολύ σύντομα σε εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα», ο κ. Σαμαράς αναμένεται να απευθυνθεί στα λαϊκά στρώματα αλλά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε χαμηλούς τόνους κάνοντας συγκεκριμένες εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις και δίνοντας υποσχέσεις για λιγότερη αδικία, διορθώσεις και φορολογική ισορροπία. Ένας από τους βασικούς στόχους θα είναι να δημιουργήσει την αίσθηση ότι έχει ξεκινήσει η μεταμνημονιακή περίοδος για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα όσα έχουν γίνει στην ελληνική οικονομία και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Οι ανακοινώσεις
Από το Μαξίμου φέρονται να θεωρούν ότι οι ελαφρύνσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Οι βασικοί άξονες όσων θα ανακοινώσει ο κ. Σαμαράς, όπως είναι γνωστό θα κινούνται γύρω από τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, την κατάργηση των περισσότερων φόρων υπέρ τρίτων, καθώς και τον συμψηφισμό χρεών κράτους–ιδιωτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μονιμοποίηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και μείωση κατά 50% της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία θα επιβάλλεται πιθανότατα και το 2015. Για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), για τον οποίο η κυβέρνηση έχει πάρει τη μερική έγκριση της τρόικας προκειμένου να προχωρήσει σε εκπτώσεις, ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει μειώσεις για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ θα μιλήσει και για τις αλλαγές των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου κατεγράφη και το μεγάλο πρόβλημα με τις αντικειμενικές αξίες. Ο κ. Σαμαράς θα κάνει, επίσης, αναφορά και στο σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη, ενώ, τέλος, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αν και κατά τις διαπραγματεύσεις του Παρισιού, δεν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. 
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]