Στα ύψη οι τιμές των χωραφιών με θέα τις... Καρυάτιδες - 5.000 ευρώ το στρέμμα από 250 ευρώ η γη απέναντι από το λόφο Καστά


Οικόπεδα με «θέμα» τον λόφο Καστά στην Αμφίπολη, θέλουν να αγοράσουν μεσίτες και διάφοροι επενδυτές που επισκέπτονται τις τελευταίες ημέρες την περιοχή των ανασκαφών. Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρουν και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα βγουν πολλά λεφτά εξαιτίας της τουριστικής έκρηξης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, εκτός των οικοπέδων και των χωραφιών οι ντόπιοι επιχειρούν να κερδίσουν κάποια χρήματα από την αύξηση των επισκεπτών βασισμένοι στις εμπορικές και αγροτικές δραστηριότητές τους, πουλώντας σε πάγκους από φιστίκια μέχρι αμύγδαλα και φασόλια, άλλοι προσπαθούν να κερδίσουν μία θέση “πρώτο τραπέζι” στην αγροτική περιοχή των ερευνών, στήνοντας μία καντίνα και κάνοντας αιτήσεις στο δήμο. Παροξυσμός επικρατεί κυρίως στο διαδίκτυο. Εκτός των αρχαίων νομισμάτων της Αμφίπολης, που έχουν πλέον περίοπτη θέση σε διαδικτυακές πωλήσεις, ακόμη και εμπορικών ιστοσελίδων, τελευταία στοιχηματικές εταιρείες ποντάρουν για το ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, ενώ στα social media η κατάσταση έχει ξεφύγει με τη διακίνηση μέχρι και… τραγουδιών για τις ιστορικές ανακαλύψεις. Την ίδια ώρα ορισμένοι καταβάλλοντας λίγα χρήματα “δέσμευσαν” διαδικτυακές ονομασίες που σχετίζονται με την περιοχή.
“Είναι αλήθεια ότι ήρθαν μεσίτες και ρωτούν για χωράφια και οικόπεδα, μέχρι και για ένα σπίτι μέσα στο χωριό ρώτησαν”.
διαβάστε περισσότερα στην Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]