ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

(ΕΛΛΑΔΑ)Εβαλαν στο μάτι τα ..κάμπινγκ!Εισπρακτικές αστυνομικές επιδρομές σε Σαμοθράκη και Χαλκιδική

Μόνο ως φοροεισπρακτικά μέτρα μπορούν να εκληφθούν οι επιδρομές της αστυνομίας κατά ελεύθερων κατασκηνωτών τις τελευταίες μέρες στη Σαμοθράκη και τη Χαλκιδική.

Κι αυτό διότι το διοικητικό πρόστιμο των 174 ευρώ έχει αυξηθεί στα 300 Ευρώ και έχει ενταχθεί στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με διάταξη που συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό.

Αυτό σημαίνει ότι ο ελεύθερος κατασκηνωτής που θα συλληφθεί θα έχει να κάνει με την Εφορία εάν δεν τακτοποιήσει το πρόστιμο εντός δεκαημέρου (οπότε και δικαιούται έκπτωσης 50%).

—Σαμοθράκη

Χθες στη Σαμοθράκη, πραγματοποιήθηκε  επιχείρηση κατά του ελεύθερου κάμπινγκ, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν 90 άτομα, από τα οποία 70 Έλληνες και 20 αλλοδαποί, ενώ βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις που αφορούσαν την παράνομη εγκατάσταση σκηνών.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, όπως είναι η Γριά Βάθρα και οι Βαράδες.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Σαμοθράκης με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασονομείου του νησιού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και κατά το επόμενο διάστημα.

—Χαλκιδική

Επιχείρηση για τον περιορισμό του ελεύθερου κάμπινγκ πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. την προηγούμενη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ελέγχθηκαν 105 άτομα, από τους οποίους 35 Έλληνες και 70 αλλοδαποί, καθώς επίσης 80 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις, που αφορούσαν την παράνομη εγκατάσταση σκηνών στις παραλιακές περιοχές Τριστινίκα, Πόρτο Κουφό, Αρετές, Αζάπικο, Στυλαδάριο και Κάστρο Τορώνης.

Τις επιχειρήσεις έκαναν αστυνομικοί της τουριστικής αστυνομίας Πολυγύρου, του τμήματος Αγίου Νικολάου και της β’ ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας Χαλκιδικής.

Οι αστυνομικές αυτές δράσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα συνεχιστούν.

Σημειώνεται ότι επιχειρήσεις κατά του ελεύθερου κάμπινγκ και συλλήψεις κατασκηνωτών έχουν γίνει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Εύβοια.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]