ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην μετακίνηση, διαμονή και επιστροφή σας από τις διακοπές.

‘‘Όταν η επιστροφή συνοδεύεται με Κοριούς, Ψώρα και Βακτηριακές Λοιμώξεις,φέρνει παρενέργειες – όχι μόνο στην τσέπη- αλλά και στα κρεβάτια σας !!!’’

korios1Όπως όλα τα καλοκαίρια έτσι και φέτος, θέλοντας να ξεφεύγετε από την καθημερινότητα, επισκεπτόσαστε ένα δωμάτιο φιλοξενίας . Η μεταφορά σας γίνεται με πλοίο, τραίνο, λεωφορείο, αεροπλάνο και μετά η διαμονή σας σε ένα δωμάτιο φιλοξενίας, όπου πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί επειδή μπορεί να κρύβονται πολλοί κίνδυνοι για την υγεία σας.

Για παράδειγμα σε κάθε στρώμα μπορεί να υπάρχουν απονεκρωμένα κύτταρα, τρίχες, εκκρίσεις, μύκητες, βακτήρια, περιττώματα ακάρεων σκόνης, χνούδια, έντομα, γύρη και πολλά άλλα. Είναι δε πιθανό σε μερικά κρεβάτια , στις θέσεις του τραίνου η του λεωφορείου αλλά στα δάπεδα του πλοίου να υπάρχουν και κοριοί όλων των “κοινωνικών επιπέδων”.

Οι κοριοί, αυτά τα μικροσκοπικά αλλά άκρως διψασμένα για ανθρώπινο αίμα έντομα, έχουν κάνει για τα καλά την επανεμφάνισή τους κριμένα σε έπιπλα, βαλίτσες, υφάσματα και δεδομένου ότι τρέφονται με το αίμα, τους «κολλάμε» συνήθως ταξιδεύοντας (με τις αποσκευές ή τα ρούχα), όπου η καθαριότητα να μην είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να προστατευτούμε από αυτούς.

Απεναντίας, οι ανεπαρκείς τεχνικές καθαρισμού, μπορεί να βοηθήσουν στην εξάπλωση και όχι στον εξουδετέρωση εστιών για μικροβιακές και Βακτηριακές λοιμώξεις, πολύ μεταδοτικών νοσημάτων όπως η μόλυνση από το Μολυσματικό κηρίο, – που αγαπά το καλοκαίρι- και εμφανίζεται κυρίως στα παιδιά ή στους νεαρούς ενήλικους

Δεν ξεχνάμε την επανεμφανισθείσα ψώρα (scabies), μια πολύ –εύκολα μεταδόσιμη- κολλητική νόσος κνησμού (φαγούρας) του δέρματος. Προκαλείται από ένα μικροσκοπικό αραχνοειδές παράσιτο που ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου, το άκαρι της ψώρας (Sarcoptes scabiei).

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ψώρα δεν έχει καμία σχέση με την ψωρίαση, ένα αυτοάνοσο και μη μεταδοτικό νόσημα του δέρματος, αλλά ότι δεν έχει σχέση και με την φθειρίαση του τριχωτού της κεφαλής η οποία οφείλεται στη φθείρα (ψείρα), ένα άλλο παράσιτο που εμφανίζεται κυρίως στα παιδιά.

Με την επιστροφή σας γίνεται και η ‘‘αυξημένη επιστροφή’’των απρόσκλητων φιλών μας , αλλά και πολλών παρασίτων (ζωικών εχθρών), ώστε να δημιουργείται η ύπαρξη μιας αυξανόμενης ανάγκης, για να κρατήσουμε το εσωτερικό μας περιβάλλον καθαρό και υγιεινό.

Το ‘‘κοινό σημείο’’ που χρειάζεται προσοχή και στις τρεις περιπτώσεις, μετά την μαζική τους επιστροφή στους χώρους των σπιτιών , είναι η άκρως απαραίτητη προεργασία με Bio-εφαρμογές καθαρισμού επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνησης και εξυγίανσης των χώρων, ώστε να  αντιμετωπισθούν  προβλήματα από την “εσωτερική επιμόλυνση”, και  τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, που μπορεί να αναπτυχθούν μετά τις εφαρμογές, φέρνοντας τις παρενέργειες – όχι μόνο στην τσέπη- αλλά και στα κρεβάτια σας !!!

Όπως σε όλες τις εφαρμογές σε κατοικημένους  χώρους , έτσι και σ’ αυτές τις περιπτώσεις , θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μετρά προστασίας για την υγειά, την περιουσία, αλλά και το περιβάλλον ώστε να μην γινόσαστε ο Bio – κτόνος στο σπίτι σας;.

Εμείς συνεχίζουμε με την Υποστήριξη μιας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο αποδεκτά τρόπο η κάθε αντιμετώπιση για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας σας στους εσωτερικούς χώρους.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

cleaningnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]