ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Οι δημοσιογράφοι των κυρίαρχων ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν μια στρεβλή εικόνα για τις εξελίξεις στη Γάζα, ισχυριζόμενοι ότι οι Ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται επειδή η Hamas απέρριψε την εκεχειρία που πρότεινε η Αίγυπτος και αποδέχτηκε το Ισραήλ.  

Λεπτομέρεια προφανώς ότι ο Sami Abu Zuhri, εκπρόσωπος της Hamas στη Γάζα, δήλωσε ότι ουδέποτε η οργάνωση έλαβε επίσημη πρόταση εκεχειρίας.  

Λεπτομέρεια ότι τόσο το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης όσο και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν συμφωνήσει με την αιγυπτιακή πρόταση.  

Λεπτομέρεια ότι όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για την λεγόμενη πρωτοβουλία μέσω αναφορών των μέσων ενημέρωσης.  


Ο Hani Thawabteh, μέλος της Κ.Ε. του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι « η λεγόμενη πρωτοβουλία της κατάπαυσης του πυρός αποκλείει τις ανάγκες του παλαιστινιακού λαού και δεν εγγυάται καμία εκεχειρία από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από εποίκους στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ ούτε και από τις συνεχιζόμενες οπουδήποτε, σιωνιστικές, επιθέσεις , όλων των μορφών…» .

Λεπτομέρεια, επίσης, ότι η «εκεχειρία» είχε διάρκεια 6 ωρών.  

Λεπτομέρεια, επίσης, ότι η Hamas και όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις, έχουν δηλώσει το ελάχιστα προφανές: ότι κάθε πρόταση κατάπαυσης του πυρός πρέπει να περιλαμβάνει μια διαδικασία άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και την απελευθέρωση των εκατοντάδων Παλαιστινίων που συνελήφθησαν στην Δυτική Όχθη την πρόσφατη περίοδο, με αφορμή τις έρευνες για την εύρεση των απαχθέντων.  

Η Hamas έχει υποβάλει 10 όρους προτείνοντας 10 χρόνια εκεχειρία στο Ισραήλ.  

Απόσυρση των ισραηλινών αρμάτων μάχης από τα σύνορα της Γάζας.

Απελευθέρωση όλων των κρατουμένων που συνελήφθησαν μετά την δολοφονία των τριών νεαρών.

Άρση του αποκλεισμού και άνοιγμα των σημείων διέλευσης για το εμπόριο και τους πολίτες.

Θέσπιση ενός διεθνούς λιμανιού και αεροδρόμιου, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Αύξηση της επιτρεπόμενης αλιευτικής ζώνης στα 10 χιλιόμετρα.

Διεθνής έλεγχος , υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, του περάσματος της Rafah.

Διεθνείς δυνάμεις επίβλεψης στα σύνορα.

Απλοποίηση των όρων για τη χορήγηση άδειών προσευχής στο Al Aqsa Mosque.

Άρση των ισραηλινή κωλυμάτων στη συμφωνία συμφιλίωσης.

Αποκατάσταση της βιομηχανικής ζώνης και βοήθεια στην οικονομική ανάπτυξη της Λωρίδας της Γάζας.  

Αυτοί είναι οι όροι που ανακοίνωσαν οι «τρομοκράτες». Οι ελάχιστες προϋποθέσεις απλά για την επιβίωση των 1,7 εκ. φυλακισμένων στη Γάζα Παλαιστινίων. Σαν απάντηση το Ισραήλ κλιμακώνει τις δολοφονικές επιθέσεις, επιθέσεις που σύμφωνα ακόμη και με δικές τους ομολογίες, δεν έχουν πλήξει στο ελάχιστο τους «δηλωμένους στρατιωτικούς στόχους».  

Αλήθεια: τι έχει να δηλώσει η κυβέρνηση για το αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για το έτος 2014; Έχει την πρόθεση μήπως να προχωρήσει σε άμεση αναστολή του, ως μια ελάχιστη πράξη πίεσης προς την ισραηλινή κυβέρνηση;  

Και ποια (και κυρίως… για ποιο λόγο) κοινή άσκηση ελικοπτέρων των δυο χωρών σε αποστολές CSAR, προσβολής στόχων κ.α., (με τα Ισραηλινά ελικόπτερα να φθάνουν μέχρι και τις παρυφές του Ψηλορείτη), υλοποιήθηκε το 2013, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Ισραήλ;  

Προφανώς και τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Μην περιμένετε απάντηση. Όπως και μην περιμένετε απάντηση στο ερώτημα εάν ο κ.Δένδιας είναι μακρινός ξάδερφος της Λίτσα Πατέρα και είχε προβλέψει , με μεταφυσική διορατικότητα, την «επιτυχία» της ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]