(ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ)Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων στην Κέρκυρα,μεταξύ των δραστών και ανήλικοι.

Συνελήφθησαν χθες (22.07.2014) το απόγευμα στην Κέρκυρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 13 έως και 20 ετών, καθώς και τέσσερις ακόμη αλλοδαποί γονείς τους ηλικίας 37 έως 48 ετών , για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Αρχικά, εντοπίστηκε από Αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας ο 13χρονος αλλοδαπός, ύστερα από άμεση κινητοποίηση, χθες (22.07.2014) το πρωί και όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα πριν αποπειράθηκε με τους άλλους δύο συνεργούς του ηλικίας 15 ετών, να διαρρήξουν, σχολικό συγκρότημα στην Κέρκυρα.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ταυτοποιήθηκε οι κοινή δράση των τριών αλλοδαπών σε δύο ακόμη υποθέσεις διαρρήξεων σχολικών συγκροτημάτων την Δευτέρα (21.07.2014) και την Κυριακή (23.02.2014) κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται, ένας ακόμη 20χρονος αλλοδαπός , ο οποίος κατηγορείται, για αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας κλεμμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής. Καθώς και οι γονείς των τριών ανήλικων αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες των ανηλίκων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και τα υπόλοιπα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί (φωτογραφική μηχανή, ηχεία) καθώς και άλλα αντικείμενα των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]