ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ:Τα (κορ)Κορκίδια δάκρυα




Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, πιλοτικά, σε δέκα περιοχές της χώρας, ως την οριστική κατάργηση που θα ακολουθήσει.
Αμέσως, έσπευσε να τον υμνήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για τη γενναιότητά του. Η παραίτηση του κ. Κορκίδη στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από το φύλλο συκής κάτω απ το οποίο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προσπαθεί να διασωθεί συνδικαλιστικά. Τα παιχνίδια όμως είναι χοντρά και τα συμφέροντα που υπηρετούνται μεγάλα για να επιτρέψουν στα πιόνια του συστήματος να καμώνονται τον ανήξερο. Είναι ενδεικτική η δήλωση του  Γεράσιμου Γιακουμάτου ότι: «Ο Κορκίδης όταν κατέβηκε υποψήφιος ήξερε το νόμο. Τώρα τον ανακάλυψε;».
Μόνο η ΟΕΣΒΔΕΝ, εδώ κι ενάμιση χρόνο κατήγγειλε ανοιχτά την ηγεσία της ΕΣΕΕ και  τον Πρόεδρό της πως «παζάρευε» την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής, θέση που προκάλεσε τη λυσσαλέα έκρηξη του Βασίλη Κορκίδη, τότε. (επισυνάπτουμε την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας στις 21-12-2012) 
Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα της Κυριακής επιστεγάζει τη συνειδητή πορεία που έχει πάρει η ΕΣΕΕ, στην προσπάθειά της να διευκολύνει την πολιτική της συγκυβέρνησης, ΕΕ  ενάντια στα μικρομάγαζα κι υπέρ των πολυεθνικών.
Το προεδρείο της ΕΣΕΕ, αντί να υπερασπιστεί την κυριακάτικη αργία, «έπαιξε το κρυφτούλι» με το Υπουργείο Ανάπτυξης για 4 ή 7 Κυριακές, αποδεχόμενο ουσιαστικά το τέλος μιας μεγάλης κατάκτησης των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων.
Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Στη διάρκεια της θητείας του, μετέτρεψε την ΕΣΕΕ σε γραφείο τύπου της κυβερνητικής πολιτικής, εξαφάνισε κάθε μορφή ουσιαστικής κινητοποίησης, αποδέχθηκε τη διεύρυνση των εκπτώσεων και των προσφορών, αποδέχθηκε τη ληστρική φορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων, αποδέχθηκε το «κούρεμα» των ομολόγων του ΟΑΕΕ, φρόντισε να μην λάβει πανελλαδικές διαστάσεις η αντίδραση για το πρόβλημα των ανασφάλιστων. Επιβράβευση των καλών υπηρεσιών του προεδρείου της ΕΣΕΕ στους μεγαλέμπορους και τα πολυκαταστήματα είναι η  υποψηφιότητα Κορκίδη  για τις Ευρωεκλογές με το κόμμα του, για να προωθήσει, δήθεν, τις θέσεις μας στην Ευρώπη. Γνωρίζει καλά, όμως, ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να «τελειώνει» μια και καλή με μας. Κι ο Πρόεδρος την υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο.
Κι επειδή αρέσκεται να μας κατηγορεί ότι «σε τούτες τις δύσκολες ώρες για το εμπόριο» είναι πολυτέλεια να βάλλουν συνδικαλιστές εναντίον συνδικαλιστών, να ξεκαθαρίσουμε ότι μεγαλύτερος εχθρός κι από τις κυβερνήσεις που είναι έτσι και αλλιώς ταγμένες να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι οι δήθεν εκπρόσωποί μας, οι «δούρειοι ίπποι» που ανοίγουν τον δρόμο για την προέλαση όσων εργάζονται για τον αφανισμό μας και που δίχως τη βοήθεια των «εχθρών εντός των τειχών» δεν θα το κατάφερναν.
H Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων, έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις, θεωρεί ότι η ΕΣΕΕ προσδέθηκε οριστικά στο άρμα των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων. Με όση δύναμη έχουμε, θεωρούμε καθήκον μας να αγωνιστούμε όχι μόνο για την πολιτική ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στον αφανισμό, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν πανελλαδικά οι έμποροι τον ρόλο που παίζει η Εθνική Συνομοσπονδία στη σταδιακή εξαφάνιση του μικρού εμπορίου από τη χώρα.
Η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων θα προέλθει μέσα από τη διαρκή δουλειά των Εμπορικών Συλλόγων να συσπειρώσουν γύρω τους την πλειοψηφία των συναδέλφων, ώστε μέσα από τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και τη συλλογικότητα να προκύψουν εκπρόσωποι που θα διεκδικήσουν, αταλάντευτα, όσα χρειάζεται το μικρό εμπόριο για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Καλούμε τους Εμπορικούς Συλλόγους, να αντιδράσουν, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο εμπόριο.
Παλεύουμε για:
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
·         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]