ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ SPIDER: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ

Εργάτη της Spider,
Συμπληρώθηκε ήδη μια βδομάδα κινητοποιήσεων. Η εργοδοσία μετά τις πιέσεις που τους ασκήσαμε (από κοινού με τους εργάτες της ανακύκλωσης) αναγκάστηκε να αναλάβει δεσμεύσεις όσον αφορά το κομμάτι των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων της ανακύκλωσης και να καταβάλει ένα μικρό κομμάτι από τα χιλιάδες ευρώ που μας χρωστάει.  Ακολουθεί την πάγια τακτική, προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους με ψίχουλα αδιαφορώντας για τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους.  
Εκβιάζει τους εργάτες για να αποσπάσει υπογραφή - «δήλωση μετανοίας» με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας και τον περιφερειάρχη Ηπείρου (Καχριμάνη) που τηλεφωνεί σε μέλη της διοίκησης με στόχο το σπάσιμο της απεργίας.
Εργάτη της Spider, ψηλά το κεφάλι!
Απέδειξες όλες αυτές τις μέρες ότι είσαι η κινητήρια δύναμη, ότι χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Δεν είναι τυχαίοι οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που έχουν στηθεί από την εργοδοσία (συλλογή υπογραφών, εκβιασμοί για απολύσεις, ψευτοδιλήμματα του τύπου «οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια» κλπ).
Οι εργάτες δε θέλουμε τα εργοστάσια κλειστά. Θέλουμε να δουλεύουμε και να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας. Τα εργοστάσια τα κλείνει ο καπιταλισμός, οι κρίσεις του και οι ανελέητοι ανταγωνισμοί μεταξύ των καπιταλιστών. Τα εργοστάσια τα μεταφέρουν αλλού οι ίδιοι οι καπιταλιστές για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη. Αλήθεια, οι χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν μεταφερθεί από τη χώρα μας στις βαλκανικές χώρες έχουν μεταφερθεί από τους αγώνες των εργατών? Αλήθεια, τα εργοστάσια της coca-cola από Πάτρα – Βόλο – Θεσσαλονίκη πήγαν στη Βουλγαρία από τους αγώνες των εργατών? Τα ναυπηγεία της Ελευσίνας που χιλιάδες εργάτες έχουν μείνει άνεργοι (ενώ ποτέ δεν είχε γίνει ούτε μια απεργία) είναι από τους αγώνες των εργατών?  Και ο κατάλογος είναι μακρύς.
Εργάτη της Spider, το ΠΑΜΕ σε καλεί να απορρίψεις όλους τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα, να συνεχίσεις τον αγώνα σου με μόνο κριτήριο τις δικές σου ανάγκες και της οικογένειάς σου. Να μην μπεις στη λογική του ότι τα συμφέροντά σου είναι ίδια με του Πέτσιου. Να θυμάσαι ότι οι εξελίξεις στη Spider σηματοδοτούν εξελίξεις για όλη την εργατική τάξη του νομού. 
            ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ
                         ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]