ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Basket Nights 3: 4η αγωνιστική

Basket Nights 3 – 4η αγωνιστική
Γέμισε κόσμο το κλειστό γυμναστήριο του 6ου ΤΕΕ κατά τη διάρκεια της 4ης αγωνιστικής του Basket Nights 3. Είχαμε αρκετές δυνατές αναμετρήσεις αλλά όλο το ζουμί είναι πλέον η επόμενη αγωνιστική καθώς σχεδόν όλα τα ματς είναι είτε ντέρμπι που θα κρίνουν πρωτιές στους ομίλους και καλύτερη θέση στα προκριματικά, είτε αγώνες στους οποίους όποιος χάσει θα αποκλειστεί.
Group A - Νίκες για τους πρωτοπόρους


Ο Ταλαιπωριακός έχει πλέον τσακωθεί για τα καλά με την ήττα στην κανονική διάρκεια, καθώς κέρδισε και τον ΕΟΠΥΥ με 25 - 19 και έτσι έφτασε το ρεκόρ του στο 11 - 0. Ο ΕΟΠΥΥ ήταν κοντά στο σκορ στην ανάπαυλα καθώς το ημίχρονο έληξε με 11 - 9, αλλά η αδυναμία του να βρει λύσεις κοντά στο καλάθι του κόστισε.
Οι BBQ οι οποίοι ακολουθούν κατά πόδας τον Ταλαιπωριακό έφτασαν στο 3-0 στην κατάταξη σε ένα σκληρό ματς ενάντια στους The Kopanoi. Χαρακτηριστικά το τελικό σκορ ήταν μόλις 12 - 10, ενώ το σκορ στο ημίχρονο ήταν 5 - 3. Τεράστιο ενδιαφέρον αποκτά έτσι το ματς της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΒΒQ και Ταλαιπωριακό καθώς ο νικητής λαμβάνει τεράστιο προβάδισμα για την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο.

Οι The Kopanoi κατάφεραν να ρεφάρουν την ήττα στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν με μια νίκη επί των Haigs με 23 - 22. Όπως δείχνει και το σκορ, το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι και τη λήξη. Οι The Kopanoi πήραν ένα καλό προβάδισμα στο 19 - 14 αλλά εκεί με επιθετική αιχμή τον Κοττίκα αλλά και με έξυπνες παγίδες στην άμυνα οι Haigs λίγο έλειψε να πετύχουν μια μεγάλη ανατροπή. Στο τέλος όμως οι Τhe Kopanoi ήταν ψύχραιμοι στις βολές και έπαιξαν καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση των Haigs.
Οι Haigs πριν χάσουν από τους The Kopanoi κέρδισαν με 15 - 11 τους Typhoon σε έναν αγώνα που θα τον θυμόμαστε πιο πολύ για τις λεκτικές αψιμαχίες ανάμεσα στον Σκαμνέλο και τους παίκτες των Typhoon παρά για το μπάσκετ που παίχτηκε. Λίγο έλειψε να αρπαχτούν και να έχουμε σύρραξη αλλά τελικά οι τόνοι έπεσαν. Στα αγωνιστικά οι Haigs δε συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς πήραν μια διαφορά 5 πόντων στο ημίχρονο και οι Typhoon δε κατάφεραν να φτάσουν ποτέ κοντά στο σκορ.
Group B - Οι Τετραψήφιοι το ντέρμπι ζωής και θανάτου
Στο παιχνίδι “ο θάνατός σου η ζωή μου” ανάμεσα στους Duke και τους Τετραψήφιους, οι τελευταίοι κατάφεραν στο τέλος να πάρουν την πολυπόθητη νίκη με 15 - 13 και να αποκτήσουν έτσι ισχυρό προβάδισμα για την είσοδό τους στα προκριματικά. Δύσκολα τα πράγματα πλέον για τους Duke καθώς στα 2 εναπομείναντα παιχνίδια τους το ένα είναι με τους πρωταθλητές του BN2 Fantastic 4 και το άλλο με τους νεαρούς Vetality. Με ενδεχόμενη νίκη έχουν κάποιες ελπίδες αλλά θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα των Vetality.
Ξενύχτηδες και Pitbulls ήθελαν πάρα πολύ και οι 2 τη νίκη για να αναρριχηθούν στη κατάταξη. Οι Ξενύχτηδες προηγούνταν με 12 - 10 λίγο πριν τη λήξη αλλά οι Pitbulls ανέβασαν τους ρυθμούς στο τέλος και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή νικώντας τελικά με 13 - 12. Συνεχίζουν έτσι το κυνήγι των 2 πρωτοπόρων Μολόϊμα και Fantastic 4 οι οποίοι θα κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους στην επόμενη αγωνιστική σε ένα replay του τελικού του BN2.
Group C - Νίκη πρόκριση οι Dunkers στην παράταση
Σε άλλο ένα “ο θάνατός σου η ζωή μου” ματς, οι μικροί Dunkers κέρδισαν τους Tools με 26 - 25 στην παράταση. Πέτυχαν έτσι τη πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, ενώ αυτό ήταν το 2ο ματς το οποίο παίζουν στην παράταση στο Basket Nights 3. Συνεχίζουν όμως να απογοητεύουν με τις εμφανίσεις τους καθώς παίζουν απελπιστικά αργό μπάσκετ για την ηλικία τους. Οι Tools ήθελαν και αυτοί πάρα πολύ τη νίκη και έδωσαν ίσως τον καλύτερο αγώνα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, δεν τα κατάφεραν στο τέλος όμως και έτσι η είσοδος στα προκριματικά φαντάζει πλέον δύσκολη.
Οι πρωταθλητές του BN1 Ομάδα ΧΧΧ και οι “νεοσύλλεκτοι” Step Gym κοντραρίστηκαν σε έναν κομβικό αγώνα για να φτάσουν και οι 2 ομάδες στο ρεκόρ 2-1. Το Step Gym δυσκόλεψε αρκετά την Ομάδα ΧΧΧ καθώς μέχρι και τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου το σκορ ήταν ισόπαλο στο 12 - 12. Εκεί όμως η εμπειρία της Ομάδας ΧΧΧ στο πρωτάθλημα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς οι επιλογές της ήταν πιο μεστές από αυτές του Step Gym, φτάνοντας έτσι στη νίκη με 17 - 13 και το 2-1 στην κατάταξη.
Group D - Εύκολες νίκες για ΚΑΟ Τύριας και Ομάδα Υ
Η ΚΑΟ Τύριας μετά από την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση από τους Foo Fighters την 3η αγωνιστική, ξέσπασε πάνω στους Τσαλαπετεινούς τους οποίους και κέρδισε με το εμφατικό 27 - 9. Οι Τσαλαπετεινοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στο γρήγορο passing game της ΚΑΟ Τύριας και δεν μπόρεσαν να φέρουν αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα.
Οι Foo Fighters κέρδισαν χωρίς να ιδρώσουν τους Los Chicanos καθώς οι τελευταίοι δεν εμφανίστηκαν στον αγώνα με αποτέλεσμα να χάσουν το ματς με 10 - 0 και να τους επιβληθεί και -1 στις νίκες όπως ορίζουν οι κανονισμοί.
Η Ομάδα Υ δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στους Aston Birra καθώς από νωρίς ξεκίνησε με ένα 5 - 0, για να κλείσει το ημίχρονο με 8 - 5 και στη συνέχεια να εκτοξεύσει τη διαφορά στο 21 - 11. Έφτασε έτσι τις 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο επόμενος αγώνας με την ΚΑΟ Τύριας καθώς με ενδεχόμενη νίκη ο αγώνας της 7ης αγωνιστικής με τους Foo Fighters θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Παρόλο που έχασαν οι Aston Birra βγήκαν κερδισμένοι από την αγωνιστική καθώς η απουσία των Los Chicanos και η ποινή τους με -1 τους δίνει σχεδόν σίγουρη είσοδο στα προκριματικά.
Την κατάταξη καθώς και όλα τα αποτελέσματα του Basket Nights 3 μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://ianthos.org/bn3
Τα ρεκόρ του Basket Nights μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://ianthos.org/bnrecords

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]