Πτώση για τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως

Πτώση για τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίωςΠτώση σημείωσαν παγκοσμίως οι τιμές των τροφίμων, για τον μήνα Μάιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με  την πτώση  στις τιμές στα γαλακτοκομικά, τα δημητριακά και τα λαχανικών να αντισταθμίζεται από την αντίστοιχη αύξηση της ζάχαρης και τις σταθερές τιμές του κρέατος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, για ένα καλάθι δημητριακών, λαδιού, γαλακτοκομικών κρέας και ζάχαρης ο μέσος όρος ήταν 207,9 μονάδες για τον Μάιο, σημειώνοντας πτώση 2,5 μονάδες ή 1,2% από τον Απρίλιο, όπου οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν επίσης πτώση, με οδηγό τα γαλακτοκομικά λόγω της μείωσης των αγορών από την Κίνα και την Ρωσία.

Η πτώση των γαλακτοκομικών συνεχίστηκε και τον Μάιο κατά 12 μονάδες ενώ ο δείκτης του FAO για τις τιμές των δημητριακών ήταν επίσης χαμηλότερα στις 204,4 μονάδες.

Ο οργανισμός ανέβασε τις προβλέψεις του για την παραγωγή δημητριακών κατά στα 2,48 δισ. μετρικούς τόνους σχεδόν 1% υψηλότερα από ότι ένα μήνα πριν.

Σύμφωνα με τον FAO τα παγκόσμια αποθέματα δημητριακών στο τέλος της καλλιεργήσιμης σεζόν του 2015 θα είναι 526 εκατ. μετρικοί τόνοι σχεδόν 10 εκατ. μετρικούς τόνους παραπάνω από την πρόβλεψη. 

Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού προβλέπονταν στα 703 εκατ. μετρικούς τόνους για το 2014, 12,6 εκατ. μετρικούς τόνους κάτω από το ρεκόρ του 2013.

Οι τιμές του σιταριού που τους τελευταίους μήνες ανέβαιναν λόγω του φόβου για την ένταση στην Ουκρανία, τώρα σημειώνουν πτώση καθώς η παραγωγή σιταριού στην χώρα παραμένει σε κανονικούς ρυθμούς ενώ και οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.



Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]