Βενζινοπώλες: Επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα 2011-2012

Βενζινοπώλες: Επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα 2011-2012Επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 ζητούν οι βενζινοπώλες, επισημαίνοντας ότι, δικαιώθηκαν οι προβλέψεις τους για απώλεια εσόδων από την αύξηση των τιμών που επέφερε η εξίσωση των φόρων, ενώ οι επιπτώσεις ήταν δραματικές για τα νοικοκυριά.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σημειώνει μάλιστα ότι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι την περίοδο 2012-2013 η κατανάλωση μειώθηκε κατά 71% και οι απώλειες εσόδων από πετρέλαιο θέρμανσης, ανήλθαν σε 400 εκατ. ευρώ, αλλά θεωρεί ότι πρόκειται για αποτέλεσμα "δημιουργικής λογιστικής" και οι πραγματικές απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες. Η μείωση της κατανάλωσης, αναφέρει, επιβεβαιώθηκε και στην περίοδο 2013-2014, αφού περιορίζεται ουσιαστικά, στο 1/3 της κατανάλωσης που είχε καταγραφεί τη σεζόν 2011-2012.
Σημειώνει ότι οι κοινωνικές, ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές απώλειες δεν μπορούν να μετρηθούν και θα εμφανιστούν μακροπρόθεσμα στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών, ενώ με την εξίσωση του ΕΦΚ με το πετρέλαιο κίνησης όχι μόνο δεν χτυπήθηκε το λαθρεμπόριο και η παραβατικότητα, αλλά μάλλον το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί.
Η ΟΒΕ ζητάει επαναφορά ως πρώτο βήμα του ΕΦΚ στον χαμηλό συντελεστή που ίσχυε το 2011 και στη συνέχεια τον μηδενισμό του.
Στην παταγώδη αποτυχία του μέτρου αναφέρεται και η έτερη ομοσπονδία ΠΟΠΕΚ, και τονίζει ότι πλέον πρέπει να γίνει άρση του και επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα 2011-2012 γιατί "οι προχειρότητες και οι πειραματισμοί κοστίζουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]