ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

(ΚΟΣΜΟΣ)Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας για την τραγωδία με το ναυάγιο

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας για την τραγωδία με το ναυάγιοO πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Τσουνγκ Χονγκ Γουόν, ανέλαβε την πολιτική και ηθική ευθύνη για την τραγωδία με το ναυάγιο του φέρι μποτ στις 16 Απριλίου, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως μαθητές λυκείου. Οπως διαβάζουμε στην Αυγή ,  το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας), υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το σωστό για εμένα είναι να αναλάβω την ευθύνη». «Εδώ και πάρα πολύ καιρό, παρατηρούνται λανθασμένες συμπεριφορές σε τμήματα της κοινωνίας. Ελπίζω, αυτές να διορθωθούν, έτσι ώστε στο μέλλον να μη βιώσουμε άλλη μια τέτοια ατυχία», πρόσθεσε ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 476 άνθρωποι. Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 115 αγνοούμενους, ενώ είχαν ανασυρθεί 187 πτώματα. Μόνο 174 άνθρωποι σώθηκαν. Οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές κρατούν και ανακρίνουν όλα τα μέλη του πληρώματος που διασώθησαν (ανάμεσά τους και τον καπετάνιο), προκειμένου να διακριβώσουν τις συγκεκριμένες συνθήκες του ναυαγίου, αλλά και να αποδώσουν τις ευθύνες. Πάντως, πέρα από τις ευθύνες του πληρώματος, τα ερωτήματα είναι τεράστια όσον αφορά στο ναυάγιο και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το πλοίο, καθώς και για το εάν πληρούσε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]