ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Διάκριση για την Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Υπεύθυνος ο Καθηγητής κ. Μωυσής Ελισάφ) απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας με τίτλο ‘’Επίτευξη των στόχων της υπολιπιδαιμικής αγωγής σε ασθενείς πολύ υψηλού και υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου σε ένα εξειδικευμένο ιατρείο’’ [Φ. Μπάρκας , Ε. Λυμπερόπουλος, Γ. Λιάμης, Μ. Κωσταπάνος, Ε. Κλούρας, Μ. Ελισάφ] στα πλαίσια του 4ου Πανελληνίου συνεδρίου του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 4-6/4/2014. 
Επιπρόσθετα στο ίδιο συνέδριο η Β’ Παθολογική Κλινική σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας (Υπεύθυνος ο Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Τσελέπης) και με τον Τομέα Υγείας του Παιδιού (Υπεύθυνη η Καθηγήτρια κ. Α. Σιαμοπούλου-Μαυρίδου και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Άννα Χάλλα) απέσπασε έπαινο καλύτερης εργασίας για τις εργασίες με τίτλο: 1) ‘’Effect of switch to the highest dose of rosuvastatin versus add-on-statin fenofibrate versus add-on-statin nicotinic acid on oxidative stress markers in patients with mixed dyslipidemia’’ [A. Kei, C. Tellis, E. Liberopoulos, C. Rizos, A. Tselepis, M. Elisaf], 2) ‘’Μελέτη της συνεργικής επίδρασης της παχυσαρκίας και των επιπέδων της βιταμίνης D στο μεταβολισμό των υδατανθράκων στην εφηβική ηλικία’’ [Σ. Μακαρίου, Α. Σιώμου, Α. Χάλλα, Α. Σιαμοπούλου-Μαυρίδου, Ε. Λυμπερόπουλος, Μ. Ελισάφ]. 
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]