(ΚΟΣΜΟΣ)Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Τίτο Βιλανόβα

Την τελευταία πνοή του άφησε σε ηλικία 45 ετών ο Τίτο Βιλανόβα το απόγευμα της Παρασκευής (25/04). Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα νοσηλευόταν στην εντατική μετά από επιπλοκές στη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο Καταλανός προπονητής είχε εισηχθεί στο νοσοκομείο "Κιρόν" της Βαρκελώνης από τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν σημειώθηκαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια καθιερωμένων εξετάσεων.

Οι "μπλαουγκράνα" ανακοίνωσαν τον θάνατο του προπονητή με τον οποίο πανηγύρισαν τον τίτλο την περσινή σεζόν με συγκομιδή ρεκόρ 100 πόντων λίγο μετά από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο σύλλογος γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει τις πύλες του γηπέδου "Καμπ Νόου" το βράδυ, ώστε να δώσει στους φιλάθλους την ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βιλανόβα.

Ο 45χρονος Ισπανός βετεράνος διεγνώστη με καρκίνο στους παρωτιδικούς αδένες το 2011 και μετά από επέμβαση, επέστρεψε σχεδόν άμεσα στα τότε καθήκοντά του, ως άμεσης συνεργάτης του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των "μπλαουγκράνα".

Όταν τον διαδέχθηκε και ανέλαβε πρώτος προπονητής, υπέστη την πρώτη υποτροπή και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία στη Νέα Υόρκη, όπου διέμεινε για 3 μήνες, μεσούσης της σεζόν. Αν και επέστρεψε στους πάγκους την άνοιξη του 2013, παραιτήθηκε από το πόστο του στο τέλος της σεζόν, λόγω νέας υποτροπής.

Παγκόσμια συγκίνηση

Το άκουσμα της είδησης του θανάτου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη, η οποία εκφράστηκε μεταξύ άλλων μέσω του twitter. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, έγραψε χαρακτηριστικά "Αντίο Τίτο. Ο καταραμένος καρκίνος άφησε στη μέση πολλά πράγματα, αλλά θα είσαι πάντα ένας μεγάλος".

Ο μεγάλος αντίπαλός του στους αγωνιστικούς χώρους από το 2011, Ζοζέ Μουρίνιο, πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν της Τσέλσι, έκανε μία λιτή δήλωση. "Εκ μέρους όλων της Τσέλσι, στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήρια σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή".

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο επεισοδίων σε αγώνα Σούπερ Καπ Ισπανίας μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης το 2011, ο Πορτογάλος είχε βάλει το δάχτυλο στο μάτι του Βιλανόβα, ο οποίος τότε εργαζόταν ως βοηθός προπονητή του Γκουαρδιόλα.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]