Ερώτηση του ΚΚΕ για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

Ερώτηση προς τον Υπ. Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με το πρόβλημα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Πρόβλημα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, η οποία απειλείται με κλείσιμο, αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή στη μονάδα υπηρετεί μόνο μία γιατρός, που δουλεύει διπλοβάρδιες έξι μέρες την εβδομάδα καλύπτοντας μέχρι και τις εφημερίες καθώς η μονάδα λειτουργεί και ως εξωτερικό ιατρείο με περιστατικά νεφρολογίας, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 24 ασθενών.

Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και στο υπόλοιπο Νοσοκομείο Λευκάδας, το οποίο δεν καλύπτει στο παραμικρό τις σύγχρονες ανάγκες του νησιού και της ευρύτερης περιοχής στον τομέα της υγείας και απειλείται με κατάρρευση ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν που οι ασθενείς πολλαπλασιάζονται.

Παρόλο που έχουν γίνει παρεμβάσεις στην Βουλή σχετικά με το ζήτημα, δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική απάντηση. Επανερχόμαστε στο ερώτημά μας γιατί δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους ασθενείς.

Εάν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, οι ασθενείς θα αναγκαστούν είτε να διανύουν τρεις φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον, όσες δηλαδή είναι οι απαιτούμενες αιμοκαθάρσεις, απόσταση περίπου 260 χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, είτε θα στραφούν σε ιδιωτικές μονάδες.

Η κατάσταση αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή των ασθενών και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους, θα βρεθούν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τώρα με τη μείωση αποζημίωσης με βάση το νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. Τα όσα περιγράφονται είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χτες και της σημερινής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, πολιτική που έχουν συνδιαμορφώσει στην ΕΕ, κατ' απαίτηση του κεφαλαίου για συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και γενικότερα των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Πολιτική που απαιτεί να μεταφερθούν κονδύλια από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επέκτασης και γιγάντωσης της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει για:

Την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες στήριξης των 24 ασθενών που καλύπτει η μονάδα, που εξυπηρετεί ασθενείς τόσο από το νησί της Λευκάδας, όσο και από την περιοχή του Ξηρομέρου Αιτ/νίας καθώς και φιλοξενούμενους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]