ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος με MERS

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος με MERSΣε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της Αθήνας "Σωτηρία" ο 69χρονος Έλληνας πολίτης, μόνιμος κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος νοσεί από τον MERS - κοροναϊό.
Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας έχουν θέσει σε παρακολούθηση περίπου 50 άτομα, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 69χρονο, εκ των οποίων οι 25 ήταν συνεπιβάτες του στην πτήση από τη Σαουδική Αραβία. Για τους υπόλοιπους επιβάτες έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες των χωρών τους.
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), σημειώνει ότι ο νέος αυτός ιός δεν έχει άμεση συγγένεια με κανέναν από τους υπόλοιπους γνωστούς κοροναϊούς, αλλά συνοδεύεται από νόσο με σημαντική θνητότητα. Έως τις 17 Απριλίου 2014 είχαν δηλωθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) συνολικά 243 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον MERS - Κοροναϊό συμπεριλαμβανομένων 93 θανάτων.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το τελευταίο περιστατικό που δηλώθηκε στις 17.04.2014 αφορά ταξιδιώτη από την Τζέντα στη Μαλαισία. Το ελληνικό περιστατικό είναι το 10ο κρούσμα λοίμωξης από MERS - κοροναϊό που διαγιγνώσκεται στην Ευρώπη (σε 5 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία).
Τα έως σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εμφανίζουν κυρίως οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό, βήχα και δύσπνοια, ενώ τονίζεται η κρισιμότητα της εφαρμογής αυστηρών κανόνων ελέγχου λοιμώξεων για την πρόληψη μετάδοσης της λοίμωξης στο περιβάλλον του νοσοκομείου.
Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από το MERS - Κοροναϊό είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου (Αραβική Χερσόνησος).
Τονίζεται ιδιαίτερα η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αραβική Χερσόνησο και εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα εντός 14 ημερών από την άφιξή τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]